Dvostruki završetak u bodovima za Has


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2019.


Dvostruki završetak u bodovima za Has

©Haas F1

Novi aero paket za Has doveo ih je u poziciju da se bore za bodove i praktično budu četvrti tim po performansama. Međutim, borba na restartu u kojoj je Magnusen napao Grožana za poziciju 7 ostavio ih je bez nekoliko dodatnih bodova, a Grožana su do kraja trke prestigli Sajnc i Kvjat, pa se morao zadovoljiti pozicijom 10.

Šef Hasa Gunter Štajner obavio je razgovor sa oba vozača nakon trke pa bi situacija trebalo da je rešena.

"Dobra trka po pitanju tempa, imali smo jak tempo-naročito na kraju. Nisam imao mnogo problema sa gumama. Bilo je mnogo bolje za nas ovog puta. Imali smo brilijantan drugi servis, a vozilo sigurnosti izašlo je u pravo vreme tako da smo preskočili Kvjata. Imao sam dobru temperaturu guma na restartu, uspeo sam da obiđem Grožana, a potom i da napadnem Gaslija, ali nisam mogao mnogo da uradim. Dobra trka za nas.", rekao je Magnusen.
"Bio je ovo dobar vikend, imali smo dobar tempo. Pre izlaska vozila bezbednosti vozili smo svoju trku. Restart je bio mnogo komplikovaniji, ne baš idealan za mene, izgubio sam nekoliko pozicija. Generalno, srećan sam zbog izdanja koje smo imali ovog vikenda, pokazali smo da je bolid brz.", rekao je Grožan.