Sajnc do bodova za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2019.


Sajnc do bodova za Meklaren

©McLaren F1

Meklaren je imao polovičan uspeh u Španiji. Karlos Sajnc je osvojio bodove za tim, dok je Noris odustao nakon kontakta i udesa sa Lensom Strolom.

"Dobar rezultat na domaćem terenu. Čestitam svima u timu na osvojenim poenima jer trka nije bila laka za nas. Bio je ovo jedan od završetaka u bodovima za koji smo se prilično borili. Mučili smo se pola trke ali smo imali dobru strategiju uz nekoliko dobrih preticanja koja su me dovela do pozicije 8. Ipak, moramo analizirati zašto nismo imali očekivani tempo u trci i zašto smo se mučili u poslednjem sektoru staze. Na kraju bila je ovo trka u kojoj smo uz pomoć navijača i tima došli do bodova. Zahvaljujem se svim navijačima na izuzetnoj podršci tokom čitavog vikenda.", rekao je Sajnc.
Lando Noris nije imao toliko uspeha kao klupski kolega. Odustao je nakon kontakta sa strolom pri borbi za poziciju dvadesetak krugova do kraja trke.
"Razočaravajuća trka. Imao sam dobar start ali sam u krivini 3 otišao prililično široko izgubivši pri tom dosta pozicija. To me je stavilo u lošu poziciju tokom trke. Nisam imao sreće ali sam imao prilično dobar tempo kada se sve sagleda. Kasnije sam pokušao da prestignem Strola. Bio sam na unutrašnjoj strani i nisam siguran da li me je video. Skrenuo je na mene, imali smo kontakt i ispali iz trke. Nisam želeo samo da odvozim trku beuz pokušaja da nešto preduzmem. Na kraju rezultat i nije toliko loš jer je Karlos uzeo bodove za tim.", rekao je Lando Noris.
Lando Noris trenutno zauzima poziciju 10 u poretku vozača sa 12 bodova, praćen klupskim kolegom Sajncom koji ima 10 bodova.
Meklaren je četvrti u poretku konstruktora sa 22 boda ispred Rejsing Pointa sa 17 bodova.