Maranelo bez podijuma


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 12.05.2019.


Maranelo bez podijuma

©FerrariF1

Maranelo i Tifozi imali su velika očekivanja od trke na Katalunji. Ferari je sa puno optimizma uveo prvu od tri sezonske nadogradnje motora. Isprva, tokom treninga, činilo se da će obećanja biti ispunjena. Prva dva treninga, protekla su relativno dobro, dok je od trećeg treninga krenulo nizbrdo.

 Od tada pa na dalje, Ferari nije mogao da spusti razliku na manje od pola sekunde. To se nastavilo i tokom trke i slobodno možemo reći da je ovo verovatno njihova najgora trka u sezoni po pitanju tempa. Iako su na pravcu bili konkurentni, crveni izazivači su drastično gubili brzinu u krivinama, što je pomalo zabrinjavajuće već na početku sezone.

No da se vratimo trci. Jedina stvar koja će verovatno uvek krasiti Sebastiana Fetela je njegov superioran start. Pošavši sa trećeg mesta, posle nekoliko desetina metara stigao je Mercedese, i u prvu krivinu je ušao i kao vodeći. Međutim kako je držao spoljašnju stranu krivine, ubrzo je pao na treće mesto zbog jakog kočenja, otišao je preširoko a zatim je izgubio i poziciju od Ferstapena.

Nemac je platio veliki danak sa ovim kočenjem, gume su se naglo potrošile, pa je Nemac gubio sekunde iz kruga u krug. To je dovelo do toga da u krugu 11 prepusti poziciju Lekleru, koji je imao bolja vremena na očuvanijim gumama. Međutim, opet su na snagu stupili stručnjaci iz Maranela kako bi odmogli svom timu, te da umesto da zamena pozicija stigne čim se Lekler približio, oni su pustili vozače da se trkaju i time su izgubili dosta vremena. Slična situacija se desila krajem trke, samo su uloge vozača bile obrnute. Sve u svemu, još jedna trka u nizu gde je Ferari izgubio dragocene bodove zbog loših strateških odluka.

U nastavku trke, Fetel je zbog lošeg prianjanja otišao u boks u krugu 19 i za njega se trka okrenula. Nemac je prosto poleteo i počeo da ređa najbrže krugove na svežim gumama, na šta je Red Bul reagovao i pozvao Ferstapena u boks, kako bi se zaštitio od Fetelovog napada. Do kraja trke, Fetel je otišao na još jedan servis u krugu 40 i do kraja trke, ni nakon restarta, nije uspeo da ozbiljnije krene u napad na podijum.

“Danas smo postigli naš maksimum. Nakon trke smo ostali očigledno razočarani, jer smo se nadali da ćemo biti brži. Nakon starta, vozio sam rame uz rame sa vodećom dvojkom, međutim oštetio sam pneumatic i donekle upropastio svoju trku. Tačno je da se trka ne osvaja u prvoj krivini, ali sam mislio da će mi to pomoći u daljoj borbi sa Mercedesima.”

“Šarl i ja smo dali sve od sebe da ne smetamo jedan drugom i da radimo kao tim. Još uvek je rana faza sezone i idemo trku po trku, ali mislim da možemo da se vratimo na staro jer ceo tim daje sve od sebe”, izjavio je Nemac, koji je po običaju svoj najveći kritičar.

Kod Leklera malo drugačija strategija, ali sličan ishod. Ponovo diskutabilna odluka stratega da momak iz Monaka na prvom servisu stavi tvrde gume, a kao i ostali, ode na još jedan servis, čime se gubi svrha pneumatika koji su najsporiji, ali mogu da izvezu najviše krugova.

Sem “borbe” sa timskim kolegom u dva navrata, nije imao drugih većih uzbuđenja do konačne pete pozicije.

 “Trka je bila puna izazova. Prvi stint je sa moje strane bio pozitivan, ali je nakon toga postalo teže. Pokušali smo da ostanemo na tvrdoj komponenti do kraja trke, ali nakon izlaska sigurnosnog auta, shvatili smo da ću se mučiti nakon restarta, pa sam obavio još jedan servis i stavio meke gume.”

“U drugom i trećem stintu imao sam problema sa balansom i malo sam izgubio poverenje u auto. Pred nama je dosta posla i daćemo sve od sebe da smanjimo zaostatak za vodećima. Prikupili smo mnogo podataka tokom vikenda i nastavićemo sa radom tokom testiranja sledeće nedelje”, rekao je Lekler.

Nakon trke, Fetel u poretku vozača pada na četvrto mesto sa 64 boda i dva zaostatka za sada trećeplasiranim Ferstapenom, dok je Lekler peti sa sedam bodova manje od Fetela, dok je Ferari u šampionatu konstruktora i dalje drugi sa ukupno 121 poenom.