Kvjat osvojio bodove za Toro Roso u Španiji


autor: Milena Nikolić | datum objave: 12.05.2019.


Kvjat osvojio bodove za Toro Roso u Španiji

©ToroRossoHonda

Danil Kvjat je u Španiji odličnom vožnjom došao do devetog mesta i doneo timu još dva boda. Aleks Albon se do samog kraja borio za plasman među prvih deset, ali su mu ovog puta bodovi izmakli.

Iako je Kvjat izgubio dosta vremena pri drugom pit stopu, na stazi je izveo niz sjajnih obilaženja i osvojio bodove. Iako je poenima zadovoljan, smatra da je šteta što se desio problem u boksu jer su mogli i do sedmog mesta

„Bilo je nekoliko uzbudljivih momenata danas ali nažalost, izgubili smo vreme u boksu pošto gume za mene nisu bile spremne. Bio je to poziv u poslednjem momentu i takve stvari se dešavaju u ovako nezgodnim situacijama, siguran sam da ćemo iz ovoga nešto naučiti kao tim. Mislim da smo mogli do sedmog mesta gde smo i bili pre pit stopa. Ipak, imamo par bodova koji su uvek dobro došli. Performanse bolida se popravljaju i svaki put se osećam sve bolje pri vožnji. Siguran sam da nam predstoje uspešni dani.“, izjavio je Kvjat.

Aleks Albon je imao dobar start i čistu trku, i malo mu je falilo da na kraju obiđe Grožana i uzme poslednji raspoloživi poen.

„Razočaravajuće je biti tako blizu bodova a ne osvojiti ih, ali je barem bila dobra i zabavna borba sa Romanom. Morao sam da odstupim jer sam pomislio da bi moglo doći do incidenta kada smo obojica rešili da u isto vreme idemo desno. Morao sam da kočim i izgubio sam momentum u krivini 1, mislim da bih prošao da nije bilo toga. Trka je za nas bila izgubljena u boksu, tako da moramo da se osvrnemo na dešavanja, trebalo je da danas osvojimo duple bodove. Frustrirajuća trka, ali sam zadovoljan svojim performansama i radujem se borbi za poene u Monaku.“, rekao je Albon.