Barselona i trka za zaborav za Alfu


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 12.05.2019.


Barselona i trka za zaborav za Alfu

©Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo, trenutno bleda senka prošlogodišnjeg Alfa Romeo Sauber tima, nije uspeo da razbije baksuz koji ih prati od početka sezone. Trenutno sa 13 bodova, svi od Kimija, Alfa se nalazi na nezavidnom 7 mestu. Osim odlaska odličnog Leklera, šta još muči fabriku iz Milana, koja je osvajala pehare od samog osnivanja najbržeg karavana na svetu...

Kod iskusnijeg Kimija, to je definitivno bilo prianjanje. Finac se od petka mučio da nađe dovoljno „odrazne“ površine za svoj C38 bolid, međutim, nigde ga nije bilo. Najbolji rezultat tokom vikenda, ako se tako i može nazvati, bilo je deveto vreme na trećem slobodnom treningu. Osim toga, Ledeni se nigde nije mogao videti.

Kimi je trku startovao sa skromnog 14. mesta, na srednjim gumama, odnosno nekadašnje meke, sa žutom šarom. Nakon 28 krugova obavio je svoj prvi servis, dok je na poslednji pit stop otišao u krugu 45. Najzapaženiji potez bio je gubitak pozicije od Kvjata u krugu 24, kad nas je Rus oduševio sjajnim obilaženjem u krivini 4 sa spoljašnje strane, bez incidenta od popularnog Torpeda.

„Šta bih mogao da dodam? Dobra stvar je da su pred nama dva dana testiranja. To nam je potrebno i nadam se da ćemo doći do izvora naših problema. Sve u svemu, težak je vikend iza nas, iako smo na kraju trke imali tempo približan momcima sa početka grida.“

„Nije pomogao ni moj preširoki put u prvom krugu, nakon što sam pokušao da osvojim nekoliko mesta, naišao sam na klizav deo staze i otišao preširoko. Razočarani smo, ali kao što sam rekao, nadam se da će nakon predstojećeg testiranja stvari leći na svoje mesto“, izjavio je Finac.

Ništa većeg optimizma, a ni uspeha, nije bio mlađi kolega Đovanaci. Trku je počeo sa 18. mesta a završio dve pozicije bolje. Prvi servis obavio je već u krugu 6, dok je na drugu zamenu pneumatika otišao u krugu 41 i trku završio na crvenoj komponenti.

“Nije bio lak vikend za nas. Startovao sam sa mesta 18 i pokušao sa malo drugačijom strategijom kako bih osvojio nekoliko pozicija, ali na kraju to nije uspelo jer nigde nije bilo tempa.”

“Treba da radimo naporno i donesemo bolji paket u Monako kako bismo postigli bolje rezultate. Bitka u sredini poretka je vrlo gusta i već smo pokazivali da možemo ravnopravno da u njoj učestvujemo”, kratak je bio Đovanaci.