Mercedes neuhvatljiv za rivale


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2019.


Mercedes neuhvatljiv za rivale

©Mercedes AMG F1

Mercedes i dalje ne ostavlja prostora rivalima na za ozbiljniju borbu za prve dve pozicije na postolju. Hamilton i Botas ovoga puta su zamenili mesta nakon starta. Treća uzastopna pobeda Hamiltona u Španiji, četvrta ukupno i peti uzastopni završetak Mercedesa na pozicijama 1 i 2.  

"Moram da odam priznanje timu. Stvaramo istoriju petim uzastopnim završetkom na pozicijama 1 i 2. Ponosim se time, kao što se ponosim trudom svih u timu. Interesantan start, bili smo bizu, video sam crveni bolid kako prilazi Valteriju i meni, tako da sam mogao samoda zauzmem najbolju moguću putanju, bez ideje šta bih da su bili bliže. Znao sam i da Valteri može da koči dosta kasno, pa sam morao i na to da obratim pažnju. Na restartu samo što smo odradili servis, pokušavao sam da gume držim zagrejanim, a potom da na novim gumama odvozim najbrži krug koji nisam odvozio tokom ove sezone", rekao je Hamilton. 

Hamilton je sada vodeći u poretku vozača sa 112 bodova, ispred klupskog kolege Botasa koji ima 105 i Ferstapena sa 66...