Dvostruki bodovi za Meklaren u Bakuu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.04.2019.


Dvostruki bodovi za Meklaren u Bakuu

©McLaren F1

Meklarenu je konačno "krenulo" u nekoj od trka. Nije bilo pehova, kvarova motora, udesa i sličnih situacija pa su vozači tima pokazali šta umeju i koliko Meklaren sa Renoovim motorom može. Reklo bi se da može prilično mnogo obzirom da je Reno podbacio tokom celog vikenda, a jedini tim van velike trojke (Mercedes, Red Bul, Ferari) koji je parirao je Rejsing Point. Ostali nisu imali performanse na nivou Meklarena, naročito Reno, kao ni Has i Toro Roso.Nakon novih bodova Meklaren se probio na četvrto mesto u šampionatu konstruktora, što je krajnji cilj ovog tima za ovu sezonu.

"Srećan sam sa osvajanjem bodova, nakon problema sa žutom zastavom u kvalifikacijama. Bilo je pitanje vremena kada ću imati "čistu" trku. Pokazali smo solidan tempo tokom čitave trke. Čestitke svima u timu na dvostrukom završetku u bodovima. Moramo da nastavimo da radimo i trudimo se, budemo ambiciozni. Ovo je veliki podstrek pred domaću trku za mene u Barseloni.", rekao je Sajnc.
"Generalno dobra trka za nas kao tim. Dvostruki završetak u bodovima, prvi u ovoj godini, prilično je dobra stvar. Čitava trka bila je prilično dobra. Moj start je bio najbolji ove godine, nisam napravio ni jednu grešku. Imao sam problema sa gumama ali sve se to događa u trkama. Sve u svemu dobar vikend.", rekao je Noris.