Mercedesova četvrta uzastopna dupla pobeda


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.04.2019.


Mercedesova četvrta uzastopna dupla pobeda

©MercedesAMG F1

Četiri trke sezone, četiri dvostruke pobede za Mercedes. Hamilton je pobedio dva puta kao i Botas koji je trijmfovao u Azerbejdžanu i uz najbrži krug iz Australije vodi u šampionatu sa 87 bodova, dok je Hamilton drugi sa 86. 

"Osećaj pobede je stvarno dobar. Kada startujete sa pol pozicije očekujete laganiju trku-što manje drame to bolje. Nisam imao dobar start, nakon proklizavanja u Kini možda sam bio malo više oprezan. Luis je imao bolji start, bili smo točak u točak u krivinama 1 i 2. Bilo je to dobro trkanje, uz poštovanje sa obe strane i drago mi je da sam izbio ispred njega. Luis je bio vrlo brz danas, pritiskao me do kraja trke, tako da nije bilo mesta za grešku. Već sam preko radija rekao: "Kakav tim. Nivo na kome su svi u ekipi ovog trenutka je impresivan kako u fabrici tako i na stazi i veoma sam ponosan na sve. Moramo da nastavimo da pružamo performanse na ovom nivou.", rekao je Botas.
"Odličan rezultat za tim. Mislim da je snažniji nego ikada, veliki je doprinos svih angažovanih. Valteri i ja pomeramo granice bolida, a čitav tim u boksu, inženjeri i svi u fabrici doprinose daljem napretku. Baku nije staza na kojoj imam najbolje izdanje, uvek mi je bila komplikovana. Nisam odradio posao u kvalifikacijama, a na startu sam bio oprezan. Valteri je odvozio trku odlično i zasluženo pobedio. Tim nam je dozvolio trkanje što jedobor za sport. Radiću naporno da se vratim snažniji u Španiji.",rekao je Hamilton.