Botas najbrži u vrlo uzbudljivim kvalifikacijama


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 27.04.2019.


Botas najbrži u vrlo uzbudljivim kvalifikacijama

©MercedesAMGF1

Kvalifikacije u Azerbejdžanu nisu nas razočarale, jer su obilovale uzbuđenjem kao i prethodni slobodni treninzi. Međutim nisu svima bile tako svetle. Imali smo dva sudara i dva duža prekida kvalifkacija. Uticaj kašnjenja se drastično odrazio na pad temperature i hlađenje staze, što je otežalo strategiju i postavljanje najbržeg vremena.

Na kraju, najbolje se snašao Botas, koji je na iznenađenje mnogih, došao do nove pol pozicije i rekorda staze u Bakuu. Drugo mesto je jedva zadržao Luis Hamilton, najviše zahvaljujući drugom sektoru u kome je Mercedes ubedljivo dominantan. Fetel je tek treći, uprkos najbržem prvom sektoru.

Tok kvalifikacija

Q1

Nakon mnogo baksuza i pehova za organizatore trke za VN Azerbejdžana, kvalifikacije su počele na vreme. Iako su po običaju iz Mercedesa stizale vesti o superiornosti Feraija, opet se ispostavilo kao čist marketing. U prvih 10 minuta Ferari jeste bio brži, i to samo Fetelov, dok je Botas držao drugo mesto sa samo 0.08 sekundi zaostatka. U prvih 10 minuta, Đovanaci je postigao odlično vreme za Alfa Romeo na trećem mestu.

Druga polovina Q1 donela je popravni krug Botasa i osvajanje najbržeg vremena, ali samo na kratko, jer ga je vrlo brzo nadmašio Lekler. U ovim trenucima, Hamilton je nakon dva kruga tek na mestu 13. Iza Đovanacija na iznenađujućem četvrtom mestu, nalaze se Albon, Gasli, Kvjat, Raikonen, Magnusen i Perez. Hamilton se posle nekog vremena vratio na svoje i došao do trećeg mesta, ispred Fetela. Za Rikarda vrlo teška situacija, jer se od početka prve runde nalazi u blizini zone eliminacije, dok je i Ferstapen takođe na vrlo slaboj poziciji 13.

5 minuta pre kraja, Gasli postavlja najbolje vreme. Strol uspeva da popravi svoje vreme i dolazi na mesto 14 i samim tim izbacuje Rikarda i Hulkenberga u opasnu zonu. Noris se masovno popravlja i dospeva na mesto 10, dok Rasel i Kubica ni u jednom trenutku ne uspevaju da uđu u prvih 15. Sainc je odličnom vožnjom stigao do mesta 5, i Ferstapen konačno stiže do solidnog vremena i pozicije 4.

Srećom za mnoge fanove, RIkardo u poslednjem trenutku uspeva da stigne do pozicije 15 i plasira se u narendu sesiju, dok ostali nisu imali toliko sreće, jer je sesija prekinuta kada je Kubica izgubio kontrolu u krivini 8 i udario u barijeru. Nakon Q1, ispadaju Strol, Grožan, Hulkenberg, Rasel i Kubica. Na bolidu Poljaka je došlo do velikog oštećenja prednjeg vešanja i trošak Vilijamsa znatno raste nakon Raselovog nesrećnog slučaja sa šahtom.

Q2

Početak druge sesije kasnio je nekih 30 minuta zbog čišćenja krhotina i popravke barijere. Uzbuđenje na gridu raste, pošto sunce zalazi i temperatura ubrzano pada, što dovodi do težih uslova za zagrevanje i vožnju.
Nakon prve runde brzih krugova, Ferstapen je vodeći, slede Botas, Hamilton, Perez, Lekler, Kimi, Sainc, Noris, Magnusen i Albon. Ostali vozači, među kojima i Fetel, nisu još uvek postavili vreme, što se može pokazati kobno za njih, usled novog incidenta.

Lekler je ovaj put bio učesnik, na potpuno istom mestu kao i Kubica. Za razliku od Poljaka koji je prvo udario u levi zid na ulasku u krivinu pa završio u barijeri, Lekler je imao blokadu točkova, izgubio kontrolu bez mogućnosti da skrene ili zakoči i udario je u barijeru. Za sada, Fetel može da se nada da će sesija biti nastavljena, jer je prošla samo polovina druge runde kvalifikacija. Čeka nas nova pauza od minimum pola sata zbog čišćenja krhotina i popravke barijere.

Nakon restarta, Fetel je prvi bio na stazi, pošto nije postavio vreme, dok ostali vozači čekaju da se staza malo ugreje. Fetel je takođe u hendikepu jer izlazi na super mekim gumama i na njima će morati da startuje sutra, pošto nema mogućnosti da ode na servis i napravi krug na tvrđoj komponenti. Prvi brzi krug Fetelu je doneo tek sedmo mesto, dok Rikardo, Albon i Magnusen ne uspevaju da izađu iz zone eliminacije. Gasli još uvek nije postavio vreme, a pretpostavka je da neće ni izlaziti jer svakako startuje iz boksa.

Đovanaci uspeva da se plasira u treću rundu na mestu 10, prvi put u karijeri i ponovo vidimo dva Alfa Romea u trećoj rundi kvalifikacija i prvih 10 na startu. Fetel uspeva da popravi svoje vreme i dolazi na poziciju 5. Nakon druge runde napuštaju nas Sainc, Rikardo, Albon, Magnusen i Gasli, svi sa vremenom sporijim za 1 sekundu ili više.

Q3

Na startu treće runde, Ferstapen prvi na stazi, dok su se ostali vozači malo duže zadržali u garažama. Kako smo i rekli na početku teksta, Mercedes uopšte nije tako spor kako su sami najavljivali. Hamilton u prvom pokušaju postavlja najbrže vreme, dok je Fetel 4 desetinke sporiji. Slede Botas, Ferstapen, Perez, Kvjat, Noris, Đovanaci i Raikonen, dok je Lekler naravno bez postavljenog vremena. Ferstapen u drugom pokušaju uspeva da popravi vreme i dođe do pozicije 2, dok su ostali vozači u boksovima.

Dva minuta pre kraja, većina vozača je ponovo na stazi u drugom pokušaju za postavljanje najboljeg vremena. Fetel postavlja najbrži prvi sektor, dok Hamilton ne vozi toliko brzo. Drugi sektor ipak lošiji za Fetela, dok se Hamilton u drugom sektoru popravio i preokret u poslednjim sekundama.

Botas je uspeo da nađe dovoljno brzine i postavi najbrže vreme kvalifikacija i novi rekord staze sa odličnih 1:40.495. Hamilton je ipak brži od Fetela, koji je treći, a slede ih Ferstapen, Perez, Kvjat, Noris, Đovanaci i Raikonen, dok će Đovanaci biti pomeren zbog kazne od 10 mesta.