De Feran: Dug je put pred Meklarenom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.04.2019.


De Feran: Dug je put pred Meklarenom

©McLaren F1

Prethodna sezona bila je prva sa Renoovim agregatima nakon katastrofalne tri godine saradnje sa Hondom. Ekipa je zabeležila 62 boda, a većina je zabeležena na prvih pet trka. Ove godine situacija nije takva, jedino je Noris zabeležio bodove u Bahreinu završetkom na šestom mestu ali je trkački potencijal bolida znatno očigledniji.

Ove godine Meklaren nije služila sreća. Sajnc je imao problema sa MGU-K u Australiji, a incident sa Kvjatom i Kini upropastio je trku obojici vozača tima iz Vokinga.
Ipak, atmosfera u timu je pozitivna, očekuje se dolazak Andreasa Zajdla i Džejmsa Kija na rukovodeće pozicije, dok potencijal bolida daje nadu da će se pozitivan trend po pitanju performansi, a samim tim i rezultata nastaviti.
Upitan da li je tim napravio napredak De Feran je odgovorio: "Mislim da jeste. U svakodnevnom radu sa članovima tima oseća se napredak. očigledno je da se ne borimo za pobede ali smo napredovali dosta po pitanju razumevanja bolida i onoga što trebamo da uradimo. Sam bolid je korak napred u odnosu na prošlogodišnji. Ipak, ne gajimo iluzije, znamo da je još uvek dosta posla pred nama. Kroz testiranje i prvih nekoliko trka atmosfera u timu se promenila, dosta smo mentalno jači. Ipak, pred nama je još uvek dug put ka vrhu.", rekao je on.