Mazepin u pregovorima oko preuzimanja Vilijamsa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.04.2019.


Mazepin u pregovorima oko preuzimanja Vilijamsa

©Williams F1

Nakon neuspešne ponude za preuzimanje Fors Indije, odnosno kupovine od strane Lorensa Strola, oca vozača sada Rejsing Pointa Lensa Strola, Dmitrij Mazepin će pokušati sa ponudom za preuzimanje Vilijamsa.

Legendarna ekipa iz Grouva je samo pre dve godine odnosno u sezonama 2016 i 2017 završila na poziciji 5 uz nekoliko podijuma i praktično se držala na pragu povratka u sam vrh sporta gde je bila nekoliko decenija. Međutim, onda je nasledio sunovrat u sezoni 2018, a ove sezone agonija se nastavila i još više produbila jer tim praktično zaostaje nekoliko sekundi za rivalima, što je u svetu Formule 1 nepopravljivo, bar u ovoj sezoni.
Bolid ima u samoj osnovi proleme, nije konstantan, slabo je upravljiv, praktično nepredvidiv, tako da je i sama nadogradnja i kakva-takva popravka stanja veoma teška. 
Padom na začelje smanjena su i novčana sredstva za tim od nagrada, a i ovogodišnji sponzorski ugovori su manji, iako su potpisani.
Budućnost tim je ugrožena i sada je novi vlasnik sa svežim kapitalom ravan spasiocu. Prve naznake da se pregovori vode procurele su tokom Velike nagrade Kine, odnosno preuzimanje kontrolnog paketa deonica od starne Mazepina.
Prošle godine Lorens Strol je pre Fors Indije, Vilijamsu ponudio preuzimanje, ali je menadžment tima odbio ponudu, a sada je ekipa u situaciji da pristane na verovatno lošiji ougovor od strane Mezepina.