Vilijams završio trku u Kini


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.04.2019.


Vilijams završio trku u Kini

©Williams F1

Vozači Vilijamsa iako daleko iza rivala po pitanju tempa uspeli su da završe trku u Šangaju.

"Tempo je bio nešto bolji od očekivanog, borili smo se sa rivalima u prvih nekoliko krugova i uspevali da ostanemo u grupi. Kada su se stvari smirile, odnosno rivali napravili razliku za mene je počela veoma mirna trka. Mučili smo se sa gumama u drugom stintu, vremena kruga su padala, pa je odluka da odradimo još jedan servis bila ispravna. Na kraju ovo je pozicija ukojoj se nalazimo trenutno, moramo nastaviti da radimo kako bi popravili stvari.", rekao je Rasel.
"Nemam mnogo šta da kažem. Najuzbudljiviji trenutak za mene bio je okretanje u krugu za zagrevanje. Pokušavao sam da zagrejem gume i okrenuo se u krivini šest. Imao sam dobar start, krenuo unutrašnjom linijom ali iskreno, nisam hteo puno da rizikujem. Bio sam blizu bolida Rejsing Pointa ali sam ostavio dosta prostora i tom prilikom izgubio dve pozicije. Teško je rizikovati kada znate kakav će vam biti tempo kasnije.", rekao je Kubica.
Poljak se požalio da nema dobar trkački tempo od povratka u bolid, kao i da ne shvata zašto mu je trkački tempo tako slab čak i u poređenju sa klupskim kolegom.