Rikardo osvojio svoje prve bodove u Renou


autor: Milena Nikolić | datum objave: 14.04.2019.


Rikardo osvojio svoje prve bodove u Renou

©RenaultSportF1

Trku u Kini Rikardo je završio na 7. poziciji, i time osvojio svoje prve bodove u sezoni, i prve bodove kao vozač Renoovog tima.

Australijanac je startovao sa 7. pozicije, i uspeo da je zadrži do kraja trke, ali kaže da to nije bilo nimalo lako.

„Zadovoljan sam što sam konačno mogao da odvezem trku do kraja i osvojim prve bodove u novom timu. Nije bilo lako održati sedmu poziciju, jer, iako nije bilo puno borbe na stazi, sve vreme sam bio pod pritiskom onih koji su bili iza mene. Na kraju sam uspeo da ostvarim dobar rezultat, najbolji koji sam mogao da očekujem, bar što se današnje trke tiče, a ovaj rezultat će nam biti polazna tačka za dalji rad“, izjavio je Rikardo posle današnje trke.

Hilkenberg je strartovao sa 8. pozicije,  ali je u 16. krugu morao da odustane zbog problema sa motorom.

„Veoma razočaravajuća trka. Imao sam težak start, odmah na početku izgubio poziciju, i bilo je teško održati korak sa bolidima ispred. Nakon odlaska u boks, izašao sam u gužvu na stazi, a onda sam već počeo i da primećujem da gubim snagu. Još uvek treba ispitati šta se tačno desilo, ali izgleda da smo imali problem sa MGU-K. Radićemo na tome da rešimo probleme do sledeće trke, i vratimo se jači“, izjavio je Hilkenberg.

Reno je nakon dvostrukog odustajanja na prošloj trci u Bahreinu zbog problema sa pogonskim jedinicama, obezbedio novi MGU-K za vikend u Kini za sve bolide koji koriste Renoove motore, ali je Niko i pored toga morao i ovog puta da odustane. Šef tima, Siril Abitboul, izjavio je da je problem najverovatnije povezan sa MGU-K i da će svakako morati i dalje da istraže.