Alfa Romeo bled, Kimi do bodova


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.04.2019.


Alfa Romeo bled, Kimi do bodova

©Alfa Romeo Racing

Težak vikend za Italijansko-švajcarski tim pogonjen Ferarijevim agregatima. Na kvalifikacijama nisu briljirali, ali je Kimi uspeo da osvetla obraz zmije iz Milana i osvoji deveto mesto i nove bodove. Kao i mnogi, Finac se najviše žalio na čuvanje pneumatika, po čemu je Kina poznata, naročito za prednji par.

„Auto je danas bio stabilan. Startovali smo malo dalje na gridu ali smo ipak došli do bodova. Na kraju, potpuno sam izgubio prianjanje na prednjim pneumaticima. Šteta, jer sam ih veoma pazio tokom trke, ali su se ohladili u potpunosti i morao sam da usporim. Nastavićemo da radimo na poboljšanju i videćemo kako će ti teći u Bakuu“, rekao je Kimi.

Đovanaci danas nije uspeo da dođe do bodova. Startovao je sa pozicije 19, bez postavljenog vremena a njegov maksimum bio je mesto 15.

„Ovo je generalno bio težak vikend za nas. Startovao sam sa začelja i u trku smo ušli sa drugačijom strategijom kako bismo pokušali da osvojimo nekoliko pozicija. Ovo nije funkcionisalo kako smo zamislili i sada smo okrenuti ka sledećoj trci u Azerbejdžanu. Imam lepa sećanja iz Bakua i biće zabavno trkati se tamo. Videćemo šta možemo da uradimo“, izjavio je Đovanaci.

Sa nova dva boda, Kimi je u šampionatu vozača na poziciji broj 7 i ukupno 12 bodova, 1 manje od Gaslija, dok Đovanaci još uvek čeka na svoje prve poene. Alfa Romeo sa Kimijevih 12 poena deli četvrto mesto u šampionatu konstruktora zajedno sa Renoom.