Albon doneo još jedan bod Toro Rosu, Kvjat nije završio VN Kine


autor: Milena Nikolić | datum objave: 14.04.2019.


Albon doneo još jedan bod Toro Rosu, Kvjat nije završio VN Kine

©ToroRossoHonda

Za Aleksa Albona trkački vikend u Kini nije krenuo dobro. Na trećem slobodnom treningu je izletanjem sa staze dosta oštetio bolid tako da mehaničari nisu uspeli da ga spreme na vreme za učešće u kvalifikacijama. Trku za VN Kine je startovao iz boksa, ali je uspeo da se probije do desetog mesta i donese timu još jedan poen.

On se najpre zahvalio mehaničarima koji su imali dosta posla oko njegovog oštećenog bolida.

„Najbre bih želeo da se mnogo zahvalim timu za naporan rad juče. Sve je izgledalo loše nakon trećeg treninga, ali momci su vredno radili tokom noći kako bi zamenili šasiju, tako da su zaslužili dobru trku i srećan sam što sam osvojio bod i tako ih nagradio za uloženi napor.“

„Čitavog vikenda smo imali dobar tempo i bio sam uveren da imamo dobre šanse za prolazak u Q3, ali nažalost, nisam imao šansu da pokušam. Trka je bila teška jer smo prvobitno planirali strategiju sa dva zaustavljanja, međutim degradacija guma je bila veća nego što smo očekivali. Pošto smo na osnovu drugog slobodng treninga znali na kojim smo gumama dobri odlučili smo da probamo da izdržimo na tvrđoj komponenti. Bio sam malo nervozan pred kraj trke kada me je Grožan umalo stigao, ali sam zaista srećan što sam uspeo da se odbranim.“, rekao je Albon.

Danil Kvjat je već na startu imao incident zbog koga je dobio kaznu da prođe kroz boks, a onda je morao i da odustane od trke. On smatra da je kazna nezaslužena i da je bio u pitanju trkački incident.

„Nisam imao sreće danas jer je sve bilo manje-više gotovo nakon prvog kruga. Imali smo dobar tempo tako da je razočaravajuće što nisam bio u mogućnosti da to iskoristim za postizanje dobrog rezultata, jer imali smo potencijal da danas budemo u bodovima. Video sam naknadno incident sa Meklarenima i ne slažem se sa kaznom koju sam dobio. Mislim da je to bio „sendvič“ tipičan za prvi krug, takve stvari se dešavaju jer smo na startu svi dosta blizu jedni drugima.“, izjavio je Kvjat.