Dupli bodovi za Red Bul u Kini


autor: Milena Nikolić | datum objave: 14.04.2019.


Dupli bodovi za Red Bul u Kini

©RedBullF1

Vozači Red Bula su trku za VN Kine završili na četvrtoj i šestoj poziciji i tako timu doneli duple bodove.

Pjer Gasli je pred kraj trke odlučio da ode u boks i pokuša da odvozi najbrži krug ne bi li zaradio dodatni poen, i to je mu je uspelo.

„Srećan sam što sam danas odvozio svoj prvi najbrži krug u Formuli 1“, rekao je Gasli. „U završnici trke smo videli da imamo mogućnost da pokušamo pa smo se odlučili za dodatni pit stop i upalilo je.“

Zadovoljan je trkom ne samo zbog najbržeg kruga već i sveukupnim dešavanjima. Sezonu nije započeo dobro i govorio je da mu treba vremena da se navikne na novi bolid, ali sada ima osećaj da napreduje po tom pitanju.

„Pokušavao sam da održim ritam tokom trke, da pazim na gume i steknem dobar osećaj u bolidu. Polako postajem samopouzdaniji, mislim da svakog vikenda pravimo jedan korak napred, ali naravno da bih želeo i više od toga. I dalje je dosta posla preda mnom ali je dobro to što znam šta treba da popravim i šta mogu da uradim bolje. Prilično smo zadovoljni bodovima i ovim dodatnim poenom za najbrži krug. Večeras se vraćam u fabriku kako bih naredna dva dana radio u simulatoru i pripremao se za sledeću trku.“

Maks Ferstapen, koji je trku završio na 4. poziciji, što je jedna pozicija više u odnosu na startnu - takođe je zadovoljan rezultatom.

„Trka nije bila laka ali smo kao tim uradili zaista dobar posao. Planirali smo da dobrom strategijom pređemo ispred Ferarija i da ostanemo ispred njih, tako da smo definitivno postigli planirani maksimum završivši trku ispred Šarla. Imao sam dobru borbu sa Sebom kada je izašao iz boksa sa još nezagrejanim gumama što je bilo jako zabavno. To mi je bila jedina pilika i pokušao sam da je iskoristim, ali videli ste posle toga da nisam baš imao tempo da se borim sa njim do kraja. Zaista sam se trudio i možemo biti zadovoljni rezultatom. Treba nam malo bolji tempo kako bismo se borili sa Mercedesom i Ferarijem, ali na dobroj smo poziciji i osvajamo solidne bodove na svakoj trci.“, izjavio je Maks.