Samo jedan podijum za Ferari


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.04.2019.


Samo jedan podijum za Ferari

©FerrariF1

Današnji rezultat nije bio po meri Ferarija, a za to su delimično zaslužne neke timske odluke, naročito kalkulacija redosleda bez trkanja i večno diskutabilne strateške zavrzlame tima iz Maranela. Da krenemo redom…

Fetel je, po običaju, imao jedan od najubedljivijih i najboljih startova na gridu. Međutim, za razliku od nekadašnjih godina kada je često to radio sa pol pozicije, ovaj put je startovao treći, iza danas sporijeg Botasa. Nemac ga je „uhvatio“ već nakon par desetina metara, ali mu je unutrašnji prolaz zatvorio timski kolega, takođe solidno startujući, tako da je Fetel ostao blokiran i na spoljašnjoj putanji u prvoj krivini, gde ga je Lekler obišao.

Kako je trka odmicala, Mercedesi su pojačavali tempo u odnosu na crvene SF90 bolide, usled čega je, nakon 10 krugova, tim doneo odluku da zameni mesta vozačima kako bi Fetel pokušao da sustigne Botasa. Ova akcija oduzela je nekoliko desetinki vremena, što je iskoristio Maks Ferstapen da se prikrade iz prikrajk

Takođe, on je bio i prvi od vodećih da ode u boks i pokuša sa „undercut“-om da poboljša svoju poziciju. Ferari je odmah odgovorio pozvavši Fetela u boks kako bi pokrili ovaj potez Red Bula, i bili su uspešni u tome, makar delimično. Doneta odluka prelomila se na Lekleru, koji je osuđen da prepusti svoje mesto Maksu, zbog efekta „undercut“-a.

 Nakon Fetelovog izlaska na beloj komponenti, najtvrđoj mešavini ovog vikenda, Maks je iskoristio zagrejane pneumatike, na kratko obišao Fetela, međutim blokirao je točkove i „izgubio“ idealnu putanju, otišavši preširoko.

Od tada do kraja trke, Fetel je vozio mirno, svojim tempom. Razlika u odnosu na Botasa se povećavala i smanjivala, ali nije došlo do promene pozicije. U krugu 35, Nemac je otišao na svoj drugi servis po žutu komponentu, po staroj nomenklaturi meku mešavinu.

„Zadovoljni smo osvojenim podijumom, ali generalno ne jer smo bili previše spori. Nadali smo se da ćemo bolje parirati Mercedesu, kao i boljoj poziciji, ali nismo uspeli. Takođe, žao mi je što nismo uspeli da završimo treći i četvrti, kako je i bilo pre odlaska u boks. Tim ima apsolutni prioritet i Šarl i ja smo svesni da obojica vozimo za tim.“

„Obojica možemo da vozimo svoje trke, ali pre svega treba da obezbedimo Ferariju poziciju da se bori sa rivalima. Mislim da imamo dobar auto ali da nismo uspeli da pokažemo njegov pravi potencijal. I dalje smo u fazi upoznavanja sa njegovim mogućnostima i važno je da odvozimo što više krugova kako bismo stekli pravi osećaj. Jasno nam je gde zaostajemo u ovom trenutku i sledećih par nedelja biće važne za nas, kako bismo se vratili na pobednički put“, izjavio je Fetel.

Što se tiče Leklera, tim Ferarija je pokušao da mu nadoknadi za izgubljeno, pa su ga na stazi ostavili malo duže, kako bi mu omogućili eventualni napad krajem trke. To je dovelo do drugog servisa u krugu 43, ali je na stazu izašao skoro 15 sekundi iza Ferstapena a tada je već bilo kasno.

„Današnja trka nije jedna od lakših, pošto je delovalo da nemamo potreban tempo da se borimo sa konkurentima. Startovao sam dobro, ali smo se ubrzo i Seb i ja borili sa gumama. Promenili smo pozicije i mislio sam da će napraviti rastojanje, ali nije i to je negativno uticalo na moje gume. One su se pregrevale i izgubio sam malo vremena.“

„Na mom drugom setu guma, mislili smo da ćemo odvoziti do kraja trke, međutim nismo. Morao sam da odem na još jedan servis i izgubio sam poziciju. Nakon ovoga, napravićemo sastanak da shvatimo šta je moglo biti urađeno bolje i siguran sam da ćemo biti jači na narednoj trci“, dodao je Lekler.

Nakon 1000. trke i Velike nagrade Kine, Fetel je četvrti u šampionatu vozača sa 37 bodova, dva manje od Ferstapena i jednim više od Leklera, dok je Ferari drugi u šampionatu konstruktora sa 73 boda, čak 57 manje u odnosu na Mercedes.