Hamilton pobednik jubilarne 1000. trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2019.


Hamilton pobednik jubilarne 1000. trke

©MercedesAMG F1

Britanski vozač je startovao sa drugog mesta, ali odmah nakon gašenja crvenih svetala krenuo je mnogo bolje od Botasa koji je startovao sa pol pozicije, i već do prvog zavoja bio je ispred timskog kolege. Iza Botasa, Fetel je takođe imao odličan start, može se reći i previše dobar, jer je brzo stigao Botasa i zbog Leklera koji je već bio na unutrašnjoj putanji, nije imao prostora, i morao je da koči iza Finca.

Ovo je pogodovalo Lekleru, jer je u prvi zavoj ušao uporedo sa Fetelom koji je bio blokiran, a imao je i unutrašnju putanju, te je na kraju prve krivine obezbedio treću poziciju. Iza Nemca, Ferstapen je pokušao da napadne četvrtu poziciju, međutim, Honda nije imala dovoljno snage da isprati tempo Ferarijevog motora.

Sa druge strane grida, bilo je malo više uzbuđenja, ali ne onakvog koga želimo da gledamo. Na bolidu Danila Kvjata prilikom ulaska u prvu krivinu i kočenja došlo je do blagog podupravljanja, međutim sasvim dovoljno da malo udari u Saincov Meklaren, a zatim ozbiljnije rikošetira do Norisa, koga je ozbiljnije oštetio.

Ovaj incident bio je dovoljan za jedini virtualni sigurnosni auto tokom trke, kako bi redari pokupili krhotine koje su otpale sa oba Meklarena, zbog čega su već nakon prvog kruga oba vozača morala na servis, uz moguće oštećenje poda. Ultimativno, incident je doveo do preranog kraja trke za Norisa i Kvjata, a pored njih i Hulkenberga zbog problema sa motorom.

Među vodećima nije bilo većeg uzbuđenja. Hamilton je polako ali sigurno pravio sve veću razliku u odnosu na ostatak, a isto tako i Botas. Kod crvenih izazivača, Lekler nije uspeo da pobegne Fetelu i 10 krugova, razlika je bila u DRS prozoru, što je dovelo do velike degradacije prednjih guma kod Nemca. Kako stvari nisu mogle da se reše na stazi, tim je uskočio u pomoć i zamolio Leklera da propusti Fetela u krugu 11.

Međutim, stvari nisu išle dobro za Nemca kada je dobio čistu stazu, jer je razlika bila slična kao i pre menjanja pozicija, s tim da je Ferstapen iskoristio priliku da se približi na oko 2 sekunde kašnjenja. Red Bul je sjajno iskoristio ovu priliku i pozvao Maksa u boks već u krugu 18, što je dovelo do lančane reakcije. Iako je bio u prozoru za samo jedno zaustavljanje, pošto tvrda komponenta može izdržati oko 40 krugova, promena strategije je bila u najavi.

Odmah iza njega, Fetel je ušao u boks, a izašao tik ispred Ferstapena, što je dovelo do jedinog pravog duela na stazi u prvih 6. Kako je Maks bio na zagrejanim gumama, iskoristio je ovu priliku, na kratko obišavši Fetela, međutim kasno je kočio, blokirao točkove i Nemac je lako vratio poziciju, koju je bez pretnji zadržao do kraja.

Najveći gubitnik strategije i odluka bio je mladi Lekler, koji je zbog undercut-a izgubio poziciju od Maksa. Ferari je pokušao da sanira štetu i pokuša sa dužim stintom i mogućim napadom krajem trke, međutim ovo je bila još jedna strateški pogrešna odluka Ferarija koja ih je koštala rezultata boljih od 3-5.

Mercedes je u krugovima 22 i 23 odgovorio sa servisima, nakon čega je Botas počeo da sustiže timskog kolegu. Finac je ređao brze krugove i spustio razliku do ispod 2 sekunde, ali ništa dalje od toga i prva pozicija nije bila ugrožena.

Lekler je tokom nekoliko krugova uspeo da se sabere nakon gubitka pozicije i počeo da koristi situaciju u kojoj je bio, odnosno 3 kruga svežije gume. Pojačao je tempo, prosto je leteo stazom i krenuo da stiže Ferstapena. Tempo mu je bio takav da je skidao sekund po krugu. Međutim, Red Bul je ponovo briljirao u strategiji, odlučio da ne dozvoli eventualni napad i u krugu 35 napravio iznenadnu promenu plana i pozvao Maksa u boks, što je izazvalo drugu lančanu reakciju. Ferari je odmah odgovorio sa Fetelom kome je pozicija posle tog poteza ostala sigurna.

U krugu 36 videli smo nešto što je delovalo kao blaga konfuzija i moguća strateška katastrofa u timu Mercedesa. Oba vozača su pozvana u boks u istom krugu, međutim razlika između njih dvojice i sjajno odrađen posao od strane mehaničara, nisu doveli do štete na strani Botasa, jer praktično nije bilo čekanja i praznog hoda. Čestitke za ovaj potez i savet za tim Ferarija da pogledaju i možda nauče nešto novo.

Kako su svi imali manje više sličan tempo i istu strategiju, do kraja trke nismo videli neka veća uzbuđenja, osim kod „ostatka“, gde je bilo nekoliko dobrih pozeta. Izdvojili bismo Rikarda, koji definitivno ima potencijal da nosi titulu „najbolji od ostalih“, a nadamo se da će mu Reno tokom sezone obezbediti bolid dostojan njegovog talenta, kako bismo videli napad na vodeća tri tima.

Sve u svemu, za Luisa savršena trka i to na jubilarnoj 1000. velikoj nagradi. Pored 75. pobede u karijeri, ispisao je još jednu stranicu istorije, jer je postao tek drugi vozač, pored legendarnog Šumahera, koji je vodio preko 4.000 krugova u karijeri. Takođe, pridružio se malom klubu jubileja, koga je začeo Nino Farina, kada je pobedio na prvoj F1 trci u istoriji, davne 1950. na Silverstonu i Nelsonu Pikeu, koji je sa Benetonom pobedio u Australiji na 500. velikoj nagradi.

Rezultati Velike nagrade Kine:

1 Luis Hamilton Mercedes AMG 56 1:32:06.350      25
2 Valteri Botas Mercedes AMG 56 +6.552s             18
3 Sebastijan Fetel Ferari 56 +13.744s                   15
4 Maks Ferstapen Red Bul 56 +27.627s                  12
5 Šarl Lekler Ferari         56 +31.276s                   10
6 Pjer Gasli Red Bul         56 +89.307s                    9
7 Danijel Rikardo Reno         55       +1 krug           6
8 Serhio Perez Rejsing Point 55       +1 krug           4
9 Kimi Raikonen   Alfa Romeo 55    +1 krug            2
10 Aleksander Albon  Toro Roso 55  +1 krug           1
11 Roman Grožan Has             55    +1 krug 
12 Lens Strol Rejsing Point 55         +1 krug  
13 Kevin Magnusen Has    55           +1 krug 
14 Karlos Sajnc Meklaren 55           +1 krug
15 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 55 +1 krug
16 Džordž Rasel Vilijams 54           +2 kruga
17 Robert Kubica  Vilijams  54       +2 kruga

Trku nisu završili:

18 Lando Noris Meklaren     50 krugova
19 Danil Kvjat Toro Roso     41 krug
20 Niko Hilkenberg  Reno    16 krugova

Autor: Vladimir Kosjer