Malerozan dan za Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.04.2019.


Malerozan dan za Ferari

©PlanetF1

Šarl Lekler je vodio trku da bi deset krugova pre kraja počeli problrmi sa motorom. Njegova vremena kruga potom, bila su nekoliko sekundi lošija od dotadašnjih, tako da su Hamilton i Botas iskoristili priliku i prestigli vozača Ferarija. Sigurna pobeda ispuštana je zbog tehničkih problema. Motor u Lekelerovom Ferariju imao je problem sa sagorevanjem, a u prvim momentima sumnjalo se na MGU-H. Drugačijim mapriranjem došlo se do iznuđenog rešenja ali je Lekler zbog toga značajno usporio. Ipak, konačan ishod je treće mesto.

"U auto sportu se dešavaju ovakve stvari. Tim mi je spremio dobar bolid, nakon svega svi smo razočarani ali imamo i neke pozitivne momente koje nosimo kući. Bolid je bio vrlo dobar, lak za vožnju. Ipak, kao što sam rekao ovakve stvari se dešavaju u auto sportu. Ovo je prvi podijum za mene iako nisam baš toliko uživao koliko sam želeo. To je život, vratićemo se snažniji.",rekao je Lekler.

Ako je za utehu Lekleru, odvozio je najbrži krug trke i tako osvojio dodatni bod.

Fetel je u duelu sa Hamiltonom imao kontakt, a potom i okretanje na stazi. Nakon povratka u trkački tempo, predje krilo njegovog Ferarija počelo je da vibrira, a potom je i otpalo, podvuklo se ispod bolida uz obimno varničenje i raspalo. Fetel je došao do boksa bez većih problema, vratio se na stazu kao deseti, i dao u preticanje rivala. Do kraja trke probio se na poziciju 5.

"Trka nije onakva kakvu smo želeli. Startovali smo kao prvi i drugi ali smo završili znatno lošije. Imao sam dobar start ali samo nakon nekoliko krivina osetio sam da je bolid težak za vožnju. Mislim da je Šarl imao dosta manje problema jer me je bez teškoća prestigao. Potom sam izgubio drugo mesto tokom servisa ali sam se povratio. U drugom stintu gume su bile bolje ali tempo nije bio onakav kakav smo očekivali. U borbi sa Hamiltonom napravio sam grešku u krivini 4, jednoj od najzahtevnijih na stazi. Pri okretanju oštetio sam prednje gume. Oštećenja su izazvala vibracije zbog koga je otaplao prednje krilo. Morao sam na novi servis, a do kraja trke umanjio sam štetu koliko sam mogao. Bila je ovo Šarlova (Lekler) trka, nije imao sreće. Žao mi je njega i tima.", rekao je Fetel.