Raikonen uzeo bodove za Alfa Romeo


autor: Vladimir | datum objave: 17.03.2019.


Raikonen uzeo bodove za Alfa Romeo

©AlfaRomeo F1

Tim Alfa Romeo Rejsing na svom povratku uzeo je prve bodove. Za njih je zaslužan Kimi Raikonen. Finac je završio na poziciji 8. Ðovinaci je ostao van bodova završivši trku na poziciji 15.

Finac je u prvom stintu držao poziciju 9 ali je na servis morao nešto ranije, neplanirano u 12. krugu. Odlazak je izazvalo zagušenje uvodnika za vazduh kočnica folijom sa vizira rivala.
"Imali smo problem sa hlaðenjem koènica. Folija sa nekog vizira upala je u uvodnik hlađenja pa smo morali u boks ranije od planiranog."
"Bolid ima odsta brzine ali je u Australiji teško preticati. Lako je pratiti rivala i približiti mu se ali sama završnica je komplikovana na ovoj stazi."
Na pitanje da li zadovoljan prvom trkom u timu i da li je ovo sve čemu se nadao Finac je rekao: "Nije sve ali prihvatam i ovaj ishod. Generalno zadovoljan sam bolidom, trebali smo da poradimo na još nekim detaljima, mislim da bi izvukli još tempa. Ipak, prvi je vikend sa timom i prihvatam ovakav ishod.  Nije bilo velikih problema, zato prihvatam, zadovoljan sam i nastojaću da poradimo na bolidu  i uèinimo ga još bržim", dodao je.