Sezona 2019 - timovi, vozači, staze, pravila (3. deo)


autor: Vladimir | datum objave: 14.03.2019.


Sezona 2019 - timovi, vozači, staze, pravila (3. deo)

©Williams F1

Uvođenje novih pravila za cilj uvek imaju što veću konkurenciju među timovima, odnosno izjednačavanje šansi u trci uz smanjenje troškova. Sama promena i prilagođavanje novim prvilima nešto košta pa je diskutabilno koliko se nekom promenom postigne. Ove godine FIA je zamislila da povećanjem  i uprošćavanjem prednjeg i zadnjeg krila uspori bolide i dozvoli trkanje na što manjoj distanci, odnosno olakša preticanje.

Promene na bolidu

Veće i šire, uprošćenije prednje krilo trebalo bi da dozvoli trkanje na manjoj distanci. Krilo je šire za 200mm, više za 20mm i pomereno napred za 25mm uz manje elemenata ispod, sa strana, uz jednostavniji dizajn koji je služio da se vazduh što lakše progura oko guma ka zadnjem kraju. KOmpleksna zakrilca, kao i kompleksna bočna zakrtilca su zabranjena, pa je prednje krilo sada "privedeno nameni" stvaranja sile prijanjanja. Povećanje dimenzija upravo je namnjeno bližem trkanju odnosno izvršavanju funkcije daunforsa i na kraćoj distanci u odnosu na rivale, kada prednje krilo počinje da gubi funkciju usled povećane zavetrine. sa donje strane umesto pet zakrilaca na svakoj strani sada su samo po dva jer se tako omogućava veći protok vazduha ispod bolida.

Bočna zakrilca, uvodnici za vazduh pomerena su unapred za 100mm ali su i umanjena za 150mm. Cilj promene je da igraju manju ulogu u aerodinamici i manje ometaju protok vazduha od prednjeg krila ka zadnjem kraju. Sve ovo trbalo bi da omogući manje problematičan vazduh za vozače koji prate bolid ispred.

Zadnje krilo takođe je promenilo dimenzije. Ono je takođe veće i šire sa manje aero elemenata. U visinu krilo je "poraslo" za 20mm tako da se "petlov rep" ponovo vraća u Formula 1 "modu". Krilo je šire za za 100mm, a veća rupa u pozadini trebala bi da takođe olakša pristup bolidu koji prati rivala. Takođe DRS otvor je povećan za 20mm što bi trebalo da poveća potencijal uređaja za 25%. Bočne stranice takođe su pretrpele izmene. Gornji deo stranica pretrpeo je promene. Restrikcije se tiču otvora u obliku proreza koji su sada zabranjeni, pa su oni jedino mogući u donjoj zoni ali su manje efikasni. 

Uvodnici vazduha za kočnice na prednjoj osovini su umanjeni i pojednostavljeni. Manje vazduha z akočnice zahtevaće malo više pažnje pri korišćenju zbog eventualnog pregrevanja ali se umanjenjem elemenata i veličone opet želi postići što manje prljavog vazduha za vozača iza i olakša praćenje rivala.

Gume, odnosno njihovo obeležavanje pretrpeli su promene. Sada se gume obeležavaju sa tri boje kako bi ljubitelji lakše raspoznavali gume, odnosno strategije timova i vozača. Termini hiper, ultra i super meke gume odlaze u istoriju. Sada će na svakom Gran priju biti tri vrste guma: tvrde-obeležene belim prstenom, srednje tvrde-obeležene žutom bojom, meke-obeležene crvenim prstenom. Ipak, smeše za ove tri vrste guma menjaće se u zavisnosti od trke, a Pireli ima izbor od pet smeša tvrdoće gumene mase i obeležava ih od C1 (najtvrđa) do C5 (najmekša).

Biometrijske rukavice su takođe novina. Senzori u rukavicama davaće osnovne parametre pulsa i nivoa kiseonika u krvi vozača. One će slati podatke koje mogu biti od presudnog značaja u slučaju udesa, odnosno pre i nakon incidenta.

Dodatna svetla na bočnim stranicama zadnjeg krila. Kako bi se osigurala bolja viljdivost tokom lošijih uslova bolidi su dobili dodana dva svetla na bočnih stranicama zadnjeg krila. Ona moraju svetlucati neprekidno ako vozač koristi neku od guma za vlažne uslove.

Količina goriva takođe je povećana.. Bolidi sada mogu nositi 110kg goriva u trci umesto 105kg. Promena je uvedena kako bi vozači slobodnije koristili motor punom snagom bez kalkulacija o količini, odnosno da li će ostati bez goriva u završnici trke. 

Kacige vozača dodatno su ojačane. Novi standard FIA-e 8860-2018 koji je razvijan preko deceniju trbao bi da poveća sigurnost vozača odnosno glave u slučaju otpadanja težih delova sa bolida ispred, uz veću absorbciju energije udara. Vizir je spušten za 10mm kako bi se smanjio rizik od udaraca krhotina, dok je telo sada izrađeno od naprednih kompozitnih materijala kako bi se osigurala veća otpornost u slučaju udesa kao i od prodiranja stranih tela.

Bodovanje je pretrpelo izmene. Ove godine vozač koji odvozi najbrži krug u trci osvaja dodatni bod. Uslov za osvajanje je završetak trke u prvih deset, odnosno među osvajačima bodova na osnovu pozicije u trci. ovo ograničenje je uvedeno da ne bi bilo preteranih "egzibicija" izvan prvih deset krajem trke, kada bi neki od vozača mogao da ode u boks po eventulani set novijih guma i uzme bod bez mnogo muke.