Sezona 2019 - timovi, vozači, staze, pravila (1.deo)


autor: Vladimir | datum objave: 14.03.2019.


Sezona 2019 - timovi, vozači, staze, pravila (1.deo)

©FIA

Ove godine, kao i prethodne imamo deset timova, među kojima je Alfa Romeo novi uz Rejsing Point. Na gridu će se naći četiri debitanta i dva povratnika kada je o vozačima reč.

Mercedes

Vozači: Luis Hamilton , Kimi Raikonen
Mercedes i u predstojećoj sezoni ima šampionske ambicije. Zimski testovi su delom pokazali tempo Mercedesa i to u samoj završnici uz novi aero paket. Da li je ove godine Ferari u blagoj prednosti videćemo. Mercedes W10 sa novm aero paketom tek poslednjeg dana testiranja doneo je vreme za 0,003 sekunde sporije od onog koje je postavio Fetel u Ferariju. 
Luis Hamilton se oseća "spremnim i jačim nego ikada", da se upusti u borbu za šestu titulu. Valteri Botas će najverovatnije biti podrška Hamiltonu kao i prethodnih sezona, osim ako se ne desi da do polovine sezone spletom okolnosti, a što da ne kažemo i boljim vožnjama bude u prednosti nad Hamiltonom. Tada bi eventualno došao u prvi plan tima i dobio podršku za borbu sa rivalima.

Ferari

Vozači: Sebastijan Fetel, Šarl Lekler
Da li je ovo godina Ferarija? Bolid SF90 onosno Fetel i Lekler imali su najbolja vremena i tempo tokom zimskih testova. Najbrže vreme kruga zabeleženo je poslednjeg dana testiranja, ali i pored toga Ferari je delovao najkompletnije u svim segmentima testiranja, a paket deluje najkompletnije - brzi krug, tempo na gumama za duže stintove....Napomenimo i to da je Mercedes tek na drugom zimskom testu uz novi aeropaket počeo da parira Ferariju, dok tim iz Maranela svoja poboljšanja tek treba da predstavi. 
Fetel je prva zvezda tima i u tandemu sa Leklerom koji je došao iz Zaubera/Alfa Romea, pokušaće konačno da donese titulu za Skuderiju. Iskustvo Leklera može predstavljati mali hendikep ali je mladi vozač pokazao talenat i šta može u prethodnoj sezoni. 
Bolid SF90, odnosno broj u oznaci modela označava jubilej, devedesetogodišnjicu kompanije tako da je prava prilika za pohod na titulu.

Red Bul-Honda

Vozači: Maks Ferstapen, Pjer Gasli
Nova era u istoriji ovog tima počinje od ove sezone. Konačno su postali fabrički tim nekog proizvođača motora, a imaće podršku i od "B" tima koji je sa japanskim proizvođačem u partnerstvu od prošle godine. Honda je prošle godine izašla iz krize "pouzdanosti agregata". Nakon tri neuspešne godine sa Meklarenom uz  mnogo kvarova i odustajanja, manjak snage motora, u prvoj sezoni sa Toro Rosom ti problemi su skoro pa nestali. Evidentna je još uvek razlika u u snazi motora u odnosu na Ferari i Mercedes naročito, ali je zaostatak za Renoom minimalan. Ove godeine motor Honde uparen sa bolidom RB15 trebao bi da donese još snage i pouzdanosti, kako bi se pariralo rivalima na vrhu. Red Bul je u blagom zaostatku po pitanju vremena kruga prikazanih na testiranju ali bi konstantno dobra aerodinamika, kreacija Edriana Njija mogla da iskompenzuje nedostatak snage na više staza, tako da tim iz Milton Kinsa može da cilja na podijume, a zašto da ne i na neku pobedu.
Maks Ferstapen je prva zvezda tima uz Gaslija koji je došao iz Toro Rosa na mesto Danijela Rikarda. Od Maksa se očekuje više strpljenja na stazi, bez riskantnih poteza kako bi se završilo što više trka i osvojilo što više bodova. Gasli će morati da parira Ferstapenu u dobroj meri, podijumi bi bili pravi uspeh, a pobeda ravna osvajanju titule. Za početak bitno je da parira Ferstapenu. 

Reno

Vozači: Niko Hilkenberg, Danijel Rikardo
Reno kao fabrički tim uz Mercedes i Ferari cija vrh. Od ponovnog ulaska u sport svaka godina predstavljala je pomak. Tim je sada na optimumu ljudstva (750) koji je ipak manji u odnosu na Ferari i Mercedes za nekoliko stotina radnika, pa i više. Prošle godine Reno je završio na poziciji 4 uz veliku borbu sa Hasom. Ipak, podijuma nije bilo, a Red Bul, odnosno treće mesto bilo je van domašaja. Renou je cilj približavanje "velikoj trojci", podijumi, pobede, a u perspektivi i šampionat u narednim sezonama, odnosno stvaranje "velike četvorke". Zimski testovi pokazali su novi potencijal. Za ovu sezonu pripremljen je potpuno novi agregat koji bi u bolidu R.S.19 trebao da obezbedi još bolje erformanse što su i pokazali zimski testovi.
Najveći potencijal tima su svakako vozači. Pored Mercedesa, Reno ima prilično iskusnu postavu. Niku Hilkenbergu pridružio se Danijel Rikardo iz Red Bula od koga se očekuje da da novi zamah u pohodu ka vrhu.

Has-Ferari

Vozači: Roman Grožan, Kevin Magnusen
Četvrta sezona za Has mogla bi da bude prava prekretnica i približavanje ekipama iz vrha. Ipak, pozicioniranje na  5. mesto na kraju šampionata bilo bi svakako zadovoljavajuće, a uspehom bi se smatralo 4. mesto i pobeda u duelu sa Renoom, odnosno poneki podijum. Tim od ove sezone ima i naslovnog sponzora, kao i jači sponzorski pul što u prethodnim sezonama nije bio slučaj. Bolid VF-19 pogonjen Ferarijevom mehanikom provereno je pouzdan, a zimski testovi odgovaraju prognozama koliko može američki tim u novoj sezoni.
Vozačka postava slično ekipama iz vrha proverena je i prilično iskusna, pa se od Grožana i Magnusena u ovoj sezoni očekuje više.

Meklaren-Reno

Vozači: Karlos Sajnc, Lando Noris
Meklaren je prošle godine počeo novu eru sa Renoom, nakon trogodišnjeg neuspeha sa Hondom. Tražio se izlaz za raskid saradnje i za opstanak Honde u Formuli 1. Honda je našla izlaz u Toro Rosu, a Meklaren je očajnički želeo za početak pouzdan agregat, pa je isti dobio od Renoa. Ove godine je jedini tim koji će francuski proizvođač snabdevati pored fabričkog tima, pa su uslovi iz tog ugla još bolji. Međutim prva godina saradnje sa Renoom pokazala je i manjkavosti bolida, pa je samo zahvaljujući umeću Alonsa i gašenju Fors indije koja je izgubila bodove tim završio na poziciji 6.
Zimski testovi su pokazali pomak, Sajnc i Noris su odvozili preko 900 krugova i na pojedinim testovima postaljali brza najbrža vremena. Ipak poznavaoci Formule 1 i pojedini rivali tvrde da je tim na samom začelju po performansama odnosno da je jedino Vilijams lošiji.
Tim iz vokinga nastavio je reorganizaciju. Nekadašnji šef ekipe Porše iz šampionata izdržljivosti pridružio se timu, iz Toro Rosa tokom marta dolazi Džejms Ki, a u timu je i Žil de Feran na mestu tehničkog direktora, dok ej Alonso ostao u timu na mestu "ambasadora", a na sezonskom testu imaće priliku i da vozi ovogodišnji bolid.
Meklaren MCL34 u rukama Karlosa Sajnca i debitanta Landa Norisa trebalo bi da posrnuli tim dalje učvrsti na pozicijama koje vode ka vrhu. Po rečima Zeka Brauna, oporavak je dugoročni projekat, a ovo je tek druga godina u višegodišnjem planu povratka u vrh sporta. Ipak, Meklaren nije poznat po strpljenju sa debitantima kao što je Noris, a što se videlo u slučajevima Stofela Vandorna i Kevina Magnusena, ali su ove godine eksplicitno naglasili da će za mladog vozača imati strpljena. Noris dolazi sa odličnim rezultatiuma iz nižih kategorija, ali ni to kao što je navedeno ne znači ništa u najbržem cirkusu. Podijumi i pozicija 4 ili 5 u šampoionatu svakako bi zadovoljili ambicije.

Rejsing Point-Mercedes

Vozači: Serhio Perez, Lans Strol
Novi tim u Formuli 1, nastao na Fors Indiji koja je zapala u finansijske poteškoće ove godine će pokušati da s etablira među vodeće na sredini grida, pozicije 4 i 5, upravo gde je gužva najveća. Tranzicija tima iz administracije ponovo na grid koštala je Rejsing Point Fors Indiju pozicije 6 u šampionatu usled brisanja bodova, pa je tako tim ostao bez novca za tu poziciju odnosno nekoliko miliona evra. Ipak, vlasnik tima, odnosno predsednik konzorcijuma koji njime upravlja Lorens Strol uspeo je da sačuva sponzore, a i dovede nekoliko novih pa je sa te strane tim obezbeđen. POred etabliranja u svetu Formule 1, Rejsing Point će pokušati da se što više nametne Mercedesu kao "B" tim, u kome bi šampionski tim razvijao vozače, a za uzvrat bi dobijao agregat i menjač i tehničkui podršku po još povoljnijim uslovima.
Na zimskim testovima Rejsing Point nije prikazao mnogo. Bolid RP19 prilagođen ovogodišnjim propisima bioje među sporijima sa skromnim vremenima kruga. Prošlogodišnji zastoj u razvoju, odnosno nastanku, ostavili su posledice, pa je tim došao sa osnovnom verzijom bez preteranih poboljšanja, koja su najavljena za prvu trku sezone. Ako "ne prorade" dobro odmah od njih će biti mala korist jer je vremena za testiranje na Gran pri vikendu veoma malo.
I pored malog kašnjenja tim ima velike ambicije. Serhio Perez i Lando Noris žele da pomrse račune Renou i Hasu, kao i čelnici tima koi žele čak i više.

Alfa Romeo-Ferari

Vozači: Kimi Raikonen, Antnio Đovinaci
Uz Rejsing Point, Alfa Romeo je novi tim na gridu. Preuzimanjem prava na ime od Zaubera tim se Alfa Romeo brend se i zvanično vratio kao tim u Formulu 1. Od zaubera je ostalo kodno ime bolida C38 koga kao i prethodnih sezona pogoni Ferari. U igri je sada veći novac pa je sada sve podignuto na viši nivo jer brend Alfa Romeo podrazumeva, odnosno obavezuje na više. Iako neka vrsta "B" tima Ferarija, Alfa Romeo će pokušati da bude iznaneđenje sezone.Ni ambicije nisu bez pokrića pa je u Zauberovu fabriku u Hinvilu došlo 100 novih radnika da podrži čitav projekat pa je sada broj zaposlenih narastao preko 500. Tu je i nekoliko novih sponzora. Zimski testovi su bili prilično uspešni pa će Kimi Raikonen, zvezda tima, pokušati da napravi dobre rezultate u predstojećeoj sezoni. Podijumi jesu ambiciozan zalogaj ali je tim nakon zimskih testova povećao apetite. 
Kimiju Raikonennu društvo će praviti debitant Antonio Đovinaci koji je došao u baš nezgodno vreme, da bude par nekadašnjem svetskom šampionu, pa će se njegovi rezultati upoređivati sa rezultatima "Ledenog". 

Toro Roso-Honda

Vozači: Danil Kvjat, Aleksander Albon
Toro Roso je godinama podrška i razvojni tim Red Bula, nekada u sferi aerodinamike, nekada u sferi agregata, uvek u sferi vozača. Prošle godine Honda je počela saradnju sa Skuderijom iz Faence, pa je za trenutak odnosno na jednu godinu tim bi i fabrički kada su agregati u pitanju. Naravno sve se odvijalo pod budnim okom Red Bula koji je od ove godine u saradnji sa Hondom pa će tim ove sezone pored svojih ciljeva davati i doprinos u razvoju Hondinog agregata. Što se tiče ciljeva Toro Rosa, oni su uvek vrh drugog dela grida, odnosno 6. mesto, peto bi bio već ravan osvajanju šampionata. Toliko resursi, zadaci i odlike ovog tima dozvoljavaju sve preko je prebačaj očekivanja. Toro Roso ove godine možda može više. Tim ima pouzdan agregat, koji se dodatno razvijao tokom zime da bi bio prikladan u Red Bul koji ima uvek šampoionske ambicije.
Pravo stanje stvari i da li je STR14 žrtvovao neki deo svoj razvoja zarad napretka u delu agregata videćemo već nakon nekloliko trka. POvratnik u tim Danil Kvjat svakako će dati sve od sebe da se nametne kako bi ostao i eventualno prešao u Red Bul ili neki drugi tim u narednim sezonama. Aleksander Albon imaće isti zadatak, a za početak debitant mora da bude bolji ili da parira iskusnijem Rusu u drugom kokpitu ekipe.

Vilijams-Mercedes

Vozači: Robert Kubica, Džordž Rasel
Prošlogodišnji sunovrat Vilijamsa na začelje veliki je udarac za ekipu od kojeg se izgleda još uvek nije oporavila. Pedi Lov koji je došao iz Mercedesa nije uspeo da napravi bolid kojim su Sirotkin i Strol mogli da pariraju rivalima, podaci iz vazdušnog tunela nisu bili u korelaciji sa podacima sa staze. Sve je pokušao da ispravi sa FW42, u tim je došao i novi naslovni sponzor "Rokit" ali da nešto nije kako treba naslućivalo se kada je tim najavio kašnjenje na prvi zimski test. Bolid se pojavio na stazi tek trećeg dana, a odrađena je samo provera osnovnih sistema. Četvrtog dana odrađeno je malo više ali bez reprezentativnog vremena kruga. Neke od komponenata došle su na drugi zimski test ali je Kubica izjavio da bolid nije kompletan, da ekipa kasni u razvoju te da je odrađeno tek 20% od planiranog za test. Usled čitave situacija Pedi Lov koji i akcionar ekipe, povukao se iz tima "na određeno vreme", a poznavaoci Formule 1 to vide kao najbezbolniji izlaz za sve, odnosno za odlazak sa pozicije. Kler Vilijams će sada pored problema sa razvojem bolida imati probleme i sa menadžmentom ekipe. Pored ovih problema, na bolidu Vilijams FW42 moraće da se menja i prednje vešanje jer su aerokomponente višak odnosno fizički odvojene od delova vešanja, pa po pravilima Vilijams će morati ili da ukloni ili da spoji sporne komponente.
KOliko će moći povratnik Robert Kubica i debitant Džordž Rasel sa nedorađenim bolidom moći naročito sa nedorađenim bolidom videćemo ovog vikenda. Cilj za ovu sezonu je svakako beg sa začelja bar za tri ili više pozicija.