Vilijmas FW42


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.02.2019.


Vilijmas FW42

©WilliamsF1

Ekipa iz Grouva među poslednjim je najavila datum prezentacije svog novog bolida, a često je imala običaj da preskoči zvanične prezentacije i to odradi prvog dana testa. Međutim, danas su imali dobar razlog da ne čekaju početak testova, novog naslovnog sponzora. Naime, saradnja sa Martinijem završena je krajem prošle godine, ali je tim uspeo da potpiše ugovor sa novim naslovnim sponzorom, telekomunikacionom kompanijom "Rokit". Tu je i još nekoliko novih sponzora, među kojima je i energetska kompanija Orlen iz Poljske.

Boje vilijamsa promenjene su pa tako pored bele, sada dominira i svetlo plava boja novog naslovnog sponzora.

Viljams je prošlu sezonu završio na začelju sa samo četiri boda, sa jednim od najlošijih sezona u istoriji. Naime bolid je bio nepopravljivo spor od početka sezone, Sirotkin i Strol nisu uspeli da poprave performanse tokom čitave sezone.

U Vilijamsu su svesni grešaka i kažu da su spremni za borbu sa začelja i povratak u vrh ali to može biti malo duži proces. Ipak, ono što ohrabruje je Mercedesov agregat uparen sa Vilijamsovim menjačem tako da pouzdanost ne bi trebala da predstavlja problem.

Vozačka postava Viljamsa je potpuno nova, tu su povratnik Robert Kubica i šampion Formule 2 i Mercedesov štićenik Džorž Rasel, dok će treći vozač biti Nikolas Latifi.