Toro Roso STR14


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.02.2019.


Toro Roso STR14

©ToroRossoF1

Tim iz Faence prošle godine je počeo novu eru u svojoj istoriji, postao je "fabrički" odnosno iza njega je po prvi put, samo za njega stajao proizvođač motora. Ipak, tim je završio na poziciji 9, a četiri godine zaredom pre toga završavao je na poziciji 6. Ipak, osvojen je priličan broj bodova, Hondin agregat je bio znatno pouzdaniji u odnosu na prethodne tri godine saradnje sa Meklarenom.

Bolid je zadržao prepoznatljive boje mada su mediji očekivali tamniju kolor šemu. Ceo bolid podseća na prošlogodišnji Red Bul, što je verovatno uzvratna usluga, jer će tim ove godine biti direktno u službi razvoja Hondinog motora i celog paketa za sestrinski tim.

Pored Hondinog agregata, menjač dostavlja Red Bul, a prednje i zadnje oslanjanje su takođe u sada bližoj vezi razvijeni nalik na ono u sestrinskom Red Bulu.

Sponzorski pul ove godine je nešto skromniji ali to ne znači da ih neće biti tokom sezone. Toro Roso je sada i onako u znatno povoljnijoj situaciji jer ne plaća agregate, a ima i najveći mogući transfer tehnologije sa Red Bulom jer sada dele istovetnu tehnologiju. Vozačka postava Toro Rosa je "nova" je za ovu sezonu. Tim će svakako predvoditi povratnik u tim i na stazu Danil Kvjat, dok će mu društvo praviti debitant Aleksander Albon.