Has VF-19


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.02.2019.


Has VF-19

©HaasF1

Na događaju u Londonu u prestižnom Kraljevskom automobilskom klubu (RAC) predstavljen je naslovni sponzor i nove boje na prošlogodišnjem bolidu, a na internetu su izbačene prve kompjuterski generisane trodimenzionalne slike bolida VF-19.

Bolid u novoj kolor šemi najviše podseća na legendarni Lotus i iako još niko od rivala nije predstavio svoj bolid več se proglašava za jedan od najlepših u predstojećoje sezoni ako ne i najlepši. Glavni "krivac" za novi izgled Hasa je novi sponzor ovoga puta naslovni tako da se tim sada zove "Riče Enerdži Has F1 tim".

Kompanija Rič Enerdži je poput Red Bula proizvođač energetskih pića, a njen šef Vilijam Stori najavljuje borbu i pobede nad rivalskom kompanijom. Ipak, malo manje poznata kompanija htela je ulazak u Formulu 1 preko Fors Indije malo pre njenog kolapsa pa je taj ugovor storniran, zatim je bila u pregovorima sa Vilijamsom ali su uslovi ekipe iz Grouva bili znatno zahtevniji odnosno tim je tražio više novca, pa je na kraju najavljena saradja sa Hasom. U međuvremenu, počele su glasine da će ovaj ugovor propasti pa su Has i Rič Enerdži prezentacijom u Londonu 7. februara požurili da opovrgnu i suzbiju sve glasine rivala, a šef Hasa, Gunter Štajner je nekoliko dana pre događaja izjavio da je novac od naslovnog sponzora već na računu.

Has je na svom početku bio bez sponzora da bi svake godine dodavao po nekog jer i pored kompanije Has koja stoji iza projekta novca nikad dosta. To je uvideo i vlasnik tima Džin Has koji na početku navodno nije toliko mario za sponzorima ali kako je projekat rastao dolazili su i sponzori i partneri tima. Pored sada naslovnog sponzora tu su i Džek i Džons, Pik, Bludef, Rišar Mil, Alpajnstar i Pireli.

Što se tiče bolida VF-19 on je prilagođen novim pravilima po pitanju aerodinamike, uprošćeno prednje krilo, odnosno sa manje elemenata za 200mm je šire i 20mm više. Sve to trebalo bi da omogući vozačima da voze na bližoj distanci i da omogući lakše preticanje. Takođe i zadnje krilo je pojednostavljeno 20mm je više i 100mm šire kako bi se povećao uticaj zavetrine i promovisalo trkanje. Od ostalih promena, bočna zakrilca su smanjena povisini za 150mm i pomerana napred za 100mm što bi za ishod trebalo da ima lakši protok vazduha od prednjeg krila ka zadnjem delu bolida i prave manje aerodinamičke smetnje.

Za pogon Hasa od samog osnivanja zadužen je Ferari koji isporučuje motor (Ferari 062 sa turbopunjačem, 1,6 litara V6, 15000 obrtaja/min)i menjač, upravljač i sve ostale komponente jer je Has od svog osnivanja u poslovno tehničkoj saradnji sa Ferarijem na najvišem mogućem nivou. Težina sa vozačem od ove sezone je 743 kg (uključujući vozača).

Fiziko predstavljanje bolida dogodiće se 18. februara na stazi Katalunja u Barseloni.

Vozačka postava tima ostala je nepromenjena. Za ekipu voze Roman Grožan i Kevin Magnusen, vozači koji su tu od osnivanja.