Honda želi da započne sezonu ispred Renoa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.01.2019.


Honda želi da započne sezonu ispred Renoa

©ToroRossoF1

Još od prvih naznaka tokom prošle godine da će Honda i Red Bul ući u partnerstvo, agregat japanskog proizvođača u bolidu Toro Rosa imao je pristojne performanse u poređenju sa prethodnim sezonama. U odnosu na Renoove motore razlika je bila skoro neprimetna na pojedinim stazama, ako uporedimo fabrički tim sa Toro Rosom.

Šef Honde, Masaši Jamamoto, želi da snaga njihovog agregata do Melburna definitivno bude veća od snage koju isporučuju Renoovi.

"Naporno radimo tokom čitave zime. Želimo da sezonu počnemo sa treće pozicije po pitanju snege motora, a onda da pokušamo da se priključimo vodećima."

Konačni cilj Honde je priključivanje Mercedesu i Ferariju koji su u vrhu F1 po pitanju performansi.

"Ne želimo da preciziramo vreme za koje ćemo se pridružiti rivalima u vrhu jer Meredes i Ferari imaju dosta iskustva u svim sferama proizvodnje i razvoja i još uvek su ispred nas. Ipak, nakon četiri godine razvoja mislim da smo našli pravac razvoja kojim ćemo se kretati, imamo mnogo jasniju sliku u odnosu na prethodnu godinu ili dve. Moje mišljenje je da možemo da ubrzamo razvoj.", rekao je Jamamoto.