Meklaren nastavlja restruktuiranje tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.01.2019.


Meklaren nastavlja restruktuiranje tima

©McLarenF1

Potez je još jedan u nizu koraka restruktuiranja tima i deo dugoročne strategije Meklarena kojom teži da se vrati u vrh Formule 1.

Zajdl će se priidružiti timu tokom 2019. godine sa pozicije direktora tima Porše LMP1. Biće to njegov povratak u sport jer je već radio za BMW Motorsport (2000-2006), a potom i za BMW Zauber tim, kao šef operacija trkačkog tima do 2009. godine. Studirao je na tehničkom fakultetu u Minhenu i  diplomirani je  inženjer mehanike.

"Oduševljeni smo dolaskom Andreasa u Meklaren na mesto šefa našeg tehničkog i operativnog F1 programa. Ovo je značajno pojačanje za nas na dva fronta."

"Prvo, ovo je još jedan važan korak za oporavak naših F1 performansi u našoj dugoročnoj posvećenosti Formuli 1. Drugo, koncentrisanje na više rangove menadžmenta u našem F1 programu, integralni je deo dugoročne strategije Meklarena da se proširi i na druge forme u motorsportu tokom vremena."

"Andreas je veoma visoko kotiran menadžer sa biografijom punom uspeha u svemu što je radio i unapred se radujem radu sa njim.", rekao je Zek Braun, šef Meklarena.

"Ovo je za mene velika privilegija i izazov za koji sam spreman i posvećen. Imati priliku da doprinesete Meklarenovom zaveštanju u sportu ekstremno je izuzetno i inspirišuće. Meklaren ima viziju, vođstvo i iskustvo ali i najbitnje, ljude za povratak na vrh, a to će biti moj apsolutni fokus i misija. Nestrpljivo čekam da se pridružim timu i počnem sa radom sa mojim kolegama u Meklarenu, partnerima kao što je Reno i naravno Karlosom (Sjanc) i Landom (Noris).", rekao je Zajdl.