Hamilton najbrži pred poslednje kvalifikacije ove sezone


autor: Milena Nikolić | datum objave: 23.11.2018.


Hamilton najbrži pred poslednje kvalifikacije ove sezone

©MercedesAMGF1

Treći slobodni trening u Abu Dabiju je sa najboljim vremenom završio Luis Hamilton, a slede ga vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.

Fetel i Raikonen su se smenjivali na vrhu tabele veći deo treninga, ali je poslednjih 20 minuta donelo promene.

Kimi je inače pod istragom zbog problematične vožnje na ulasku u pit lejn. Naime, Finac je tu usporio gotovo se zaustavivši, a onda se u poslednjem momentu vratio na stazu.

Red Bul, koji je pokazao odličan tempo na treninzima u petak, danas je imao problema. Tačnije, Rikardo je imao problem, on nije uspeo da završi trening jer je bio primoran da se zaustavi na izlasku iz krivine 9. Još nije poznato šta se tačno desilo, ali moguće je da je bio u pitanju problem sa motorom ili sa kvačilom. Našao se na kraju na šestom mestu na tabeli, ispred Valterija Botasa i timskog kolege Maksa Ferstapena.

Niko Hilkenberg je u poslednjim minutima treninga postavio sedmo vreme, ali je onda Roman Grožan odvozivši svoj brzi krug zauzeo to mesto i pomerio Nika na osmo mesto. Hilkenberga sledi timski kolega Karlos Sajnc, a poslednje mesto među prvih deset je pripalo Estebanu Okonu koji je veliki deo treninga proveo u garaži zbog mogućeg problema sa motorom.

Šarl Lekler je bio među prvih deset, ali ga je okretanje na stazi i oštećenje zadnjeg krila sprečilo da tu i ostane. On je zadnjim delom bolida udario u zid u krivini 19 a tim nije uspeo da bolid spremi za povratak na stazu pre kraja treninga.

Trening se završio nezgodnom situacijom između Romana Grožana i Pjera Gaslija. Tom prilikom je došlo do malog kontakta i ostalo je da sudije odluče ko je bio kriv i da li nekoga treba kazniti.