Drugi trening u Abu Dabiju pripao Botasu


autor: Milena Nikolić | datum objave: 22.11.2018.


Drugi trening u Abu Dabiju pripao Botasu

©MercedesAMGF1

Drugi slobodni trening u Abu Dabiju je sa najboljim vremenom postavljenim na ultra mekim gumama završio Valteri Botas.

Mkaks Ferstapen, koji je bio najbrži na prvom treningu, bio je na istoj komponenti nešto sporiji od Botasa. Vozač Red Bula se žalio na bateriju pri kraju brzog kruga ali je ipak bio brži od Hamiltona koji je izgubio vreme u poslednjem sektoru.

Ferstapen je tokom treninga imao problem i kada je otišao preširoko u krivini 20 i pri tome zakačio ivičnjak podom bolida, ali nakon provera u garaži je ustanovljeno da može da se neometano vrati treningu.

Danijel Rikardo je, odvozivši dva brza kruga na hiper mekim gumama postavio treće vreme, što je Hamiltona pomerilo na četvrto mesto, ispred Kimija Raikonena i Sebastijana Fetela.

Roman Grožan je postavio sedmo vreme, dok je njegovom timskom kolegi Kevinu Magnusenusenu pripalo deveto vreme; između vozača Hasa se, sa osmim vremenom, našao Niko Hilkenberg.

Među prvih deset se našao i drugi vozač Renoa, Karlos Sajnc. On je, odvozivši krug na hiper mekim gumama, pomerio Pjera Gaslija, koji je pokazivao dobar tempo sve vreme, sa desetog na jedanasto mesto na tabeli.

Pored Ferstapena, problem sa mogućim oštećenjem poda bolida ima i Šarl Lekler koji je išao preširoko u krivini 5.