Has i Rič Enerdži u saradnji od 2019-e

Tim Has dobiće naslovnog sponzora od sledeće sezone. U pitanju je kompanija za proizvodnju energetskih napitaka Rič Enerdži

Britanska kompanija je nekoliko dana pred gašenje "stare" Fors Indije, potpisala načelni ugovor sa timom. Da li je to bio samo dogovor da ne dođe do prinudne uprave u timu ili je ugovor zakasnio nije poznato, a  do realizacije nije došlo. Po svemu sudeći kompanija ima namere da se okuša u sponzorskim vodama u najbržem cirkusu, a kao novi partner pojavila se ekipa Has, poznata po manjku sponzora i nadomeštanju većeg dela sredstava iz budžeta dela kompanije za proizvodnju CNC mašina.

Do prošle sezone Has nije imao nekog većeg sponzora, ako izuzmemo lične sponzore vozača. Tek prošle sezone na bolidu se pojavio natpis kompnaije Džek i Džons, kompanije za proizvodnju muške odeće i obuće.

Uvidevši da će budžetu svakako dobro doći više novca, ali i uz sve bolje rezultate tim je postigao višegodišnji ugovor sa kompanijom Rič Enerži koja će biti naslovni sponzor, pa će se tim zvati Rič Enerži Has F1 Tim.

Proizvodi kompanije Rič Enerdži dostupni su za sada u 30 zemalja, a mreža i distribucija se rapidno širi. Ugovor sa Hasom svakako će povećati vidljivost proizvoda i povećati udeo u tržištu.

Has je trenutno peti u konkurenciji konstruktora sa 84 boda.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0