Vandorn uzeo bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.10.2018.


Vandorn uzeo bodove za Meklaren

©McLarenF1

Meklaren konačno osvaja bodove. Završetkom na 8. mestu Vandorn je doneo timu 4 nova boda, možda ključna za ostajanje na poziciji 6 u konkurenciji konstruktora.

"Veoma sam zadovoljan trkom. Uložili smo dosta priprema po pitanju strategije, znajući da možemo da osvojimo bodove. Srećan sam završetkom na poziciji 8 i osvajanjem bodova. Vema bitni bodovi za tim u borbi za poziciju 6 u konkurenciji konstruktora.", rekao je Vandorn.

Alonso je odustao nakon samo pet krugova, nakon dobrog starta i pozicije 12 u trenucima odustanja.

"Nisam osetio ništa po pitanju bolida, ali izgleda da su neki parčići sa Okonovog bolida poleteli okolo i otišli na pogrešno mesto 8u usis za hlađenje), što je izazvalo moje odustajnje, a to se dešava jednom u milion slučajeva. Nisam imao sreće ali sve je u redu dok nije lično moja greška, jer u tom sličaju teže prelazim preko toga. Ovakve stvari se dešavaju, hajde da vidimo da li ćemo imati više sreće u poslednje dve trke i uspeti da stignemo do cilja.", rekao je Alonso.

Meklaren je na poziciji 6 u konkurenciji konstruktora sa 62 boda ispred nadolazeće Rejsing Point Fors Indije koja je osvojila 47 bodova za samo nekoliko trka.