Toro Roso izgubio poziciju u šampionatu od Zaubera

Na VN Meksika je Zauber preuzeo osmo mesto u šampionatu konstruktora uz prednost od tri poena nad Toro Rosom

Toro Roso je na VN Meksika uspeo da dođe do jednog poena, a to nije bilo dovoljno da sačuvaju osmo mesto u šampionatu konstruktora koje je preuzeo Zauber osvojivši duple bodove.

Pjer Gasli bio taj koji je Toro Rosu doneo jedan bod. On je najpre čestitao Hamiltonu na osvojenoj tituli, a svom budućem tmskom kolegi na osvojenoj pobedi.

„Najpre, čestitke Luisu na osvajanju šampionata, to je još jedno veliko postignuće za njega, a čestitam i Maksu.“

„Što se moje trke tiče, sjajno je što sam je završio u bodovima. Zbog kazne sam startovao sa dvadesete pozicije, tako da je bilo teško dostići prvih deset, ali na kraju smo uspeli; zaista sam srećan što sam osvojio poen. To je dobro za sve u timu, naročito jer je došlo nakon nekoliko teških trka. Imao sam dobar osećaj u bolidu, vodio sam neke sjajne borbe, i bio sam na pravoj strategiji, tako da smatram da smo uradili sve što smo mogli. Trka nije bila laka; gume su bile ključni faktor tako da je trebalo biti pametan i vršiti pritisak u pravim momentima, ostati fokusiran i disciplinovan u vožnji sve vreme trke kako bi gume trajale. U Brazilu i Abu Dabiju bi trebalo da startujemo sa svojih uobičajenih startnih pozicija, tako da ćemo moći da se borimo da vratimo poziciju koju smo izgubili od Zaubera.“, izjavio je Gasli.

 Brendon Hartli ni na VN Meksika nije uspeo da dođe do bodova. On je već u prvom krugu morao u boks, a stvari je dodatno zakomplikovao kontakt sa Okonom i kazna od pet sekundi dodatnog vremena.

„Dobro sam startovao, ali je onda bilo malo haotično na ulasku u krivinu 4, na kočenju sam naišao na bolid ispred sebe, kočnice su blokirale i oštetio sam gume. Morali smo, nažalost, da uradim pit stop već u prvom krugu tako da sam posle toga praktično vozio trku sa jednim zaustavljanjem. Mislim da je to bila solidna trka u kojoj sam se dobro snašao sa gumama. Agresivnije sam se branio od Okona i šteta je što sam dobio kaznu od pet sekundi jer je došlo do kontakta. Bez oštećenja i kazne bio bih na desetom mestu, a bez oštećenja guma u prvom krugu bih imao tempo da budem i na još boljoj poziciji. Tempo je ovog vikenda bio jako ohrabrujuć, ali je konačan rezultat ispao razočaravajući.“, rekao je Hartli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0