Još jedna teška trka za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.10.2018.


Još jedna teška trka za Meklaren

©McLarenF1

Iz trke u trku Meklaren ne uspeva da popravi tempo i samo na pojedinim starzam u izuzetnim okolnostima dolazi do bodova, a prioritet tima je zauzimanje pozicije 6 u poretku konstruktora.

Fernando Alonso je možda bio nadomak bodova ali kazna od 5 sekundi zbog skraćivanja staze, odnosno povratka prečicom nakon kontakta sa Strolom poništila je sve šanse za eventualni veći bodovni saldo. Istu kaznu dobio je i Strol kao i Ferstapen.

"Kazna koju sam dobio u prvom delu trke degradirala me je za nekoliko pozicija. Nije velika drama, bili smo van bodova u svakom slučaju, a šanse zabodove nakon toga nije bilo, ali mi je teško razumeti odluku sudija."

"Uprkos skromnom rezultatu i poziciji 14 na kraju trke uživao sam u borbi sa vozačima Vilijamsa i Eriksonom iz Zaubera koji je krajem trke imao problema sa pneumaticima.", rekao je Alonso.

Vandorn takođe nije imao zavidan tempo u trci, a iza sebe uspeo je da ostavi samo vozače Vilijamsa.

"Trka nije bila dobra za nas. Bilo je teško od samog početka i nismo mogli da se odupremo bržim rivalima. Na pravcima smo bili samo nemi posmatrači. Do kraja trke imali smo nešto bolji tempo i uspeli smo da prestignemo nekoliko rivala i popravimo tempo. Što se tiče guma uspeli smo da kontrolišemo degradaciju i koristimo ih uz samo jedan servis, što nam je omogućilo da sustignemo neke od rivala, neke zadržimo iza nas. Mislim da smo danas izvukli maksimum." rekao je Vandorn.

Nakon trke u Japanu Alonso je izjavio da miu je prioritet Svetski šampionat izdržljivosti gde se bori za titulu, ali i da će pokušati sa Meklarenom da ostane na poziciji 6 u poretku konstruktora sa paketom kojim raspolažu.

"Nismo imali poboljšanja još od Španije. Na slikama možemo videti da rivali donose nove komponente, a mi ne. Problem nije u tome da li imamo isti bolid u odnosu na prethodnu trku, već u tome što imamo isti bolid od početka sezone.", rekao je Alonso.

Slično je izjavio i Vandorn koji takođe odlazi iz Meklarena na kraju sezone.

"Bolid nismo razvijali još od Barselone. Do tada smo imali kakvu-takvu konkurentnost. Nije iznenađenje da nismo napravili nikakav napredak.", rekao je Vandorn.