Kvjat ponovo u Toro Rosu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.09.2018.


Kvjat ponovo u Toro Rosu

©RedBullF1

Nakon nekoliko godina vožnje u Toro Rosu, potom u Red Bulu, pa opet u Toro Rosu, Danil Kvjat je izbačen iz programa krajem 2016. godine i od tada je u Ferariju u ulozi razvojnog vozača.

Toro Roso je nakon pomeranja Pjera gaslija u Red Bul, na mesto Danijla Rikarda imao potrebu za novim vozačem, a kao napogodnija opcija nametnuo sa Danil Kvjat.

"Pre svega želim da se zahvalim Red Bulu i Toro Rosu na pruženoj šansi da se ponovo takmičim u Formuli 1, a posebno sam zadovoljan sam zbog povratka u tim koji dobro poznajem. U Toro Rosu mi je osećaj kao da sam kod kuće, tako da se nadam istom osećaju i sledeće sezone. Takođe, želeo bih da se zahvalim Ferariju na poverenju i pruženoj prilici da sarađujem sa timom u ulozi razvojnog vozača i tako ostanem u vezi sa Formulom 1."

Iako su moje dužnosti prvenstveno bile u simulatoru, dosta sam naučio i sada se osećam snažnijim i bolje pripremljenim u odnosu na period kada sam napustio Toro Roso.", rekao je Kvjat.

"Što se tiče Danilovog povratka Mislim da zaslužuje još jednu šansu u Formuli 1. On je veoma vešt vozač sa prirodnom brzinom koju je pokazao više puta tokom karijere. Iako je bilo nekih teških situacija u prošlosti, mislim da je sada sazreo kao osoba i da će prikazati sve svoje kapacitete na stazi. Trudićemo se da mu dostavimo što bolji paket, a mislim da najbolje iz njega tek dolazi. Zbog toga smo srećni da možemo da mu poželimo dobrodošlicu u tim kako bi zajedno počeli novu uspešnu sezonu.", rekao je Franc Tost, šef tima.