Đovinaci u Zauberu od sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2018.


Đovinaci u Zauberu od sledeće sezone

©SauberF1

Italijan Antonio Đovinaci voziće od sledeće sezone za Zauber. Tako će mladi vozač stati uz rame šampionu Formule 1 iz 2007. godene, Kimiju Raikonenu.

Đovinaci je debitovao u Formuli 1 za Zauber 2017. godine na Velikoj nagradi Australije i od tada je sa timom nastupao u nekoliko navrata (2017 Velika nagrada Kine). Odvozio je i nekoliko testova i prvih treninga sa timom.

"Oduševljen sam jer sam se priključio Alfa Romeo Zauber F1 timu. San se ostvario i veliko je zadovoljstvo imati šansu da se takmičim za tim. Kao Italijanu, velika mi je čast da reprezentujem brend Alfa Romeo koji je više nego poznat u sportu. Želim da se zahvalim Skuderiji Ferari i Alfa Romeo Zauber F1 timu na pruženoj šansi. Veoma sam motivisan i ne mogu da isčekam početak rada sa timom u nadi da ćemo postići odlične rezultate zajedno.", rekao je Đovinaci.

"Veoma smo zadovoljni zbog kompletiranja vozačke postave za sledeću sezonu. Prvo smo potpisali ugovor sa Raikonenom, izuzetno iskusnim vozačem koji će doprineti razvoju i napretku tima u celini. Zajedno sa Alfa Romeom oduševljeni smo da možemo da poželimo dobrodošlicu Antoniu Đovinaciju, koji će zauzeti mesto Šarla Leklera. U prošlosti smo imali priliku da radimo sa njim i pokazao je da ima veliki potencijal. Veoma smo odlučni i motivisani. Naš cilj je da napredujemo i borimo zajedno za pozicije koje se računaju bodovi.", rekao je Frederik Vaser, šef Zaubera.

Markus Erikson ostaje u timu ali na poziciji trećeg vozača, kao i u ulozi ambasadora brenda.