Lekler briljirao, novi bodovi za Alfa Romeo


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.09.2018.


Lekler briljirao, novi bodovi za Alfa Romeo

©SauberF1Team

Spektakularna noćna trka u Singapuru za tim Alfa Romea se završila veoma dobro. Lekler je sjajno odvoženu trku završio na poziciji 9 i doneo timu nova dva dragocena boda, a u tome ga nije sprečio ni start sa 13. pozicije.

Mladi vozač iz Monaka zaslužan je za definitivno jedan od najboljih poteza večeras. Od kruga 24. pojačao je tempo i počeo da se priblizava Gasliju, iz kruga u krug smanjujući prednost. Dobru vožnju krunisao je maestralnim obilaskom na Anderson mostu. Uz pomoć hiper mekih guma i zavetrine, u krivinu je ušao sa unutrašnje strane i u stilu Felipea Mase, koji je to uradio nekoliko godina ranije, obišao Gaslija za poziciju 9.


Copyright: Formula1|Twitter

"Kakva trka, veoma blizu savršenstva. Imali smo jaka vremena i balans auta je bio solidan od početka do kraja. Imali smo odličan povraćaj tokom vikenda, nakon slabijeg tempa i rezultata od petka."

"Sa današnjom strategijom, uspeli smo da se izborimo za poziciju u prvoj polovini karavana i opet završimo u bodovima. Postignut uspeh nakon malo težeg perioda je svakako dobar i pokazuje da imamo potencijala. Radujem se sledećoj trci", izjavio je Lekler.

Markus Erikson je takođe vozio dobro, ali sa malo manje sreće. Startovao je sa pozicije 14 a trku je zamalo završio u bodovima, na poziciji 11. Kao i Lekler, imao je snažan start i uz pomoć strategije jednog zaustavljanja došao je do sredine karavana.

"Trka je bila poprilično dobra. Imali smo kompetetivan tempo i nismo pravili greške. Upravo zbog toga, malo sam frustriran konačnom pozicijom, tako blizu poena. Performanse su bile tu, ali nismo mogli da se izborimo za poziciju 10. Sve u svemu, timski dobro odrađen posao koga ćemo ponoviti u Sočiju", rekao je Erikson.


Copyright: SauberF1Team

Švajcarski tim napušta Singapur pun motivacije i počinju pripreme za Soči i VN Rusije. Alfa Romeo tim trenutno zauzima deveto mesto u šampionatu konstruktora, 9 bodova iza Toro Rosa. Šarl Lekler je na poziciji 15 sa 15 bodova, dok je Erikson na mestu 18 sa ukupno šest bodova.