Rikardo najbrži na 1. treningu u Singapuru

Najbolje vreme je postavio Rikardo a slede ga vozači Ferarija

Danijel Rikardo, koga u poslednje vreme prati maler, vikend u Singapuru je započeo dobro, najbržim vremenom. On je pri simulaciji kvalifikacija na hiper mekim gumama popravio svoje vreme i nadmašio Fetelovo koje je pre toga bilo najbrže. Ostaje da se vidi da li će i ostatak trkačkog vikenda konačno proći bez problema za Australijanca.

Drugo vreme je pripalo njegovom timskom kolegi Maksu Ferstapenu koji je takođe popravio vreme pri simulaciji kvalifikacija, dok je Fetel bio treći. Nemac je dobar deo prve polovine treninga proveo u garaži, a i Kimi Raikonen je zbog problema sa bolidom igubio dosta vremena i na kraju završio sa čevrtim vremenom.

Niko Hilkenberg je postavio odlično peto vreme, ispred oba vozača Mercedesa koji su se više fokusirali na duže kilometraže sa mekim gumama i zauzeli šesto i osmo mesto na tabeli, dok se između njih našao drugi vozač Renoa Karlos Sajnc.

Šarl Lekler je postavio deveto vreme pre nego što je pri kočenju u krivini 3 zakačio malo zid, a sve je imalo za poslednicu otpadanje točka sa bolida.

Među prvih deset se našao još i Roman Grožan.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0