Najava: VN Singapura

VN Singapura nalazi se u kalendaru Formule 1 od 2008. godine i prva je trka u istoriji takmičenja koja se vozila u noćnim uslovima

Velika nagrada Singapura tokom prethodnih deset godina postala je nezaobilazna stanica u septembru kada se Formula 1 odseli iz Evrope. S obzirom na specifičnost staze, atmosferske uslove, kao i to što se trka vozi noću, gran pri u petomilionskom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji polako postaje klasik.

Staza Marina Bej u Singapuru dugačka je 5.063 km i ima ukupno 23 krivine - najviše u šampionatu. Važno je istaći i da se krug vozi u suprotnom smeru od kazaljke na satu. Nalazi se u samom centru odmah pored zaliva i na startu u prvoj krivini prolazi ispod nadvožnjaka. Na stazi se nalazi veliki broj tipičnih krivina od 90 stepeni, slično kao u Bakuu, koje se nalaze u drugom i trećem sektoru. Dva najbrža i najduža pravca su onaj između 5. i 7. krivine gde se nalazi prva DRS zona, kao i startno-ciljni pravac na kojem se nalazi druga DRS zona. Vozači mogu stisnuti gas i na kratkim pravcima između 9. i 10. krivine i krivina broj 13 i 14. Ostatak staze je spor i zahteva punu koncentraciju, posebno u delu kod mosta Anderson i u kompletnom trećem sektoru kada se prolazi ispod tribina.

Da sve bude još teže, trka u Singapuru je i fizički najzahtevnija u celoj sezoni. Zbog sporog kruga i dužine staze, trka uvek traje dva sata, ali ne bi ni to bio problem da nije visokih temperatura i velike vlažnosti vazduha, koja je uvek iznad 70%. Dakle, nešto slično kao u Maleziji, ali sa još većim naporima. Vozači se posebno pripremaju za Singapur i provode određene treninge u saunama, kako bi se prilagodili vremenskim uslovima. Kada se izmere nakon gran prija, obično izgube i tri kilograma. VN Singapura pravi je pokazatelj koliko su vozači Formule 1 fizički odlično pripremljeni s obzirom da svi van trka, a posebno van sezone, provode vreme u teretanama, na biciklu, u bazenu ili na trčanju.

Što se tiče strategije, trka može biti vrlo zanimljiva s obzirom da je od 2008. do sada na stazu svaki put izlazilo vozilo sigurnosti..

Kada je reč o kočnicama, Singapur je ekstreman i spada u red najtežih staza za kočioni sistem. Koči se ukupno 15 puta i vozači na kočnicama prosečno provode oko 22 sekunde po krugu. Prema gumama je staza blaga, mada zbog velikog broja krivina dosta trpi zadnji pneumatik. Pireli je za trku odabrao hiper meke ( hypersoft, pink boja), ultra meke (ultrasoft, ljubičasta) i meke gume (soft, žuta).

Što se tiče podešavanja bolida, zbog velikog broja krivina i male prosečne brzine, potreban je što veći aerodinamčki potisak tj. "daunfors". Zbog toga će na ovoj trci šansu imati i Red Bul, slično kao u Monaku.

Do sada, najviše pobeda na VN Singapura zabeležio je Sebastijan Fetel, ukupno četiri. Tri pobede ima Luis Hamilton, dok je Fernando Alonso trijumfovao dva puta.

 

Satnica za veliku nagradu Singapura:

-Petak, 14. septembar

1. Trening- 10:30-12:00

2. Trening- 14:30-16:00

-Subota, 15.septembar

3. Trening- 12:00-13:00

Kvalifikacije- 15:00-16:00

-Nedelja, 16.septembar

Trka- 14:10

Koautor: Marko Despotović

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0