Raikonen odlazi u Zauber, Lekler dolazi u Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.09.2018.


Raikonen odlazi u Zauber, Lekler dolazi u Ferari

©FerrariF1

Nakon nekoliko meseci spekulacija o sudbini Kimija Raikonena Ferari je danas objavio da Finac napušta tim, a da na njegovo mesto dolazi vozač Zaubera, ovogodišnji novajlija, Šarl Lekler.

Odlazak Kimija Raikonena nije veliko iznenađenje, ali je dolazak maldog Leklera (20), zaista veliki i neočekivani pomak u njegovoj karijeri nakon samo godinu dana vožnje za Zauber. Ipak, mladi vozač je dobrim vožnjama u nekoliko navrata ove sezone pokazao iz čije škole potiče, a Ferari se nije mnogo dvoumio oko zamene za Raikonena. Talenat uz "minimalne" troškove ugovora, ako ih uporedimo sa onim koji bi ponudili Raikonenu.

Finac ne odlazi na nepoznat teren. Upravo je u Zauberu započeo svoju F1 karijeru, a po svim prilikama izgleda da će je u istom timu i završiti u naredne dve godine. Sponzorski ugovori Fijata, odnosno brendova Ferari i Alfa Romeo svakako su kumovali ovoj zameni. Raikonen je veliko ime u krugovima Formule 1 pa prevremeno napuštanje ne bi išlo nikome u korist. Još uvek ima šta da pokaže, a tehnička saradnja Zaubera i Ferarija koji švajcarskom timu isporučuje kompletan pogon omogućiće mu da demonstrira svoje iskustvo i pomogne daljem usponu tima kojeg Fijat sponzoriše kroz brend Alfa Romeo.