Okon: Bio sam i u težim situacijama

Okon trenutno se suočava sa neizvesnošću po pitanju vozačkog mesta u Fors Indiji, ali je nepokolebljiv jer se u prošlosti nalazio i u težim suituacijama. Mercedes pomaže i odmaže

Rejsing Point Fors Indija, tim nastao od Sahara Fors Indije, predvođen je Lorensom Strolom, ocem vozača Vilijamsa, Lensa Strola, pa je pitanje trke ili meseca kada će se naći u novoformiranom timu. Ova situacija ostavlja Estebana Okona bez trkačkog mesta tokom ove ili na kraju sezone.

Mercedes iz čije škole potiče pokušava sve kako bi pronašao mesto za talentovanog vozača, ali upravo te veze sa nemačkim proizvođačem bile su prepreka da se "udomi" u Renou ili Meklarenu.

Okon radi najbolje što meže ono to je do njega. "Novi" tim je na poslednje dve trke zabeležio bodove. Okon je u Italiji i Belgiji zabeležio poziciju 6 uz još dva istovetna rezultata u Austriji i Monaku, što su mu najbolji rezultati u dosadašnjem delu sezone. Trenutno je deseti u poretku vozača, sa bodom manje od klupskog kolege Pereza.

"Ne odvlači mi previše pažnju, jer sam prilično "isključen" po pitanju svih glasina. Bio sam sam i u težim situacijama od ove u kojoj se sada nalazim. Radim dobar posao u poslednjih nekoliko trka."

"Naravno da situacija nije laka. Radim što je do mene na stazi i mislim da to radim dobro.", rekao je Okon.

U međuvremenu još jedna vrata su zatvorena za Okona. Šef Red Bula, Kristijan Horner izjavio je da Toro Roso neće razmatrati Okona kao opciju obzirom na njegove veze sa Mercedesom.

"Upravo veze koje su ga dovele u Formulu 1 mogu ga koštati mnogo, dok je za Mercedes to bila relativno mala investicija. Suluda situacija je imati vozača kao što je Okon bez vozačkog sedišta za sledeću sezonu. Da je bez ugovornih obaveza naravno da bi bio kandidat za Toro Roso, ali Red Bul razume se, neće da investira u Mercedesovog vozača. To se ne očekuje ni od koga.", rekao je Horner.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0