Vandorn odlazi iz Meklarena

Stofel Vandorn sa završetkom sezone napušta tim iz Vokinga, pa će Meklaren imati potpuno novu postavu 2019-e

Meklaren je danas potvrdio da Vandorn napušta Meklaren nakon sezone 2018. Stofel se priključio Meklarenu 2013. godine kroz program mladih vozača, 2014-e imao je ulogu test vozača, uz osovojen GP2 šampionat 2015-e. 2016. godine postao je rezervni vozač zamenivši Alonsa na velikoj nagradi Bahreina uz osvajajne boda na debiju. Od 2017. godine promovisan je na mesto vozača uz Fernanda Alonsa i do sada je za tim odvozio 34 trke za Meklaren.

"Neizmerno smo zahvalni Stofelu na posvećenosti i napornom radu tokom vremena provedenog u Meklarenu. On je veoma talentovan vozač sa pregršt nagrada iz juniorske karijere. Ponosni smo jer smo odigrali ulogu u njegovom dovođenju u Formulu 1, od uloge test vozača pa sve do osvajanja bodova u Bahreinu 2016-e.

"Jasno je da Stofelu nismo dali bolid koji bi mu omogućio da pokaže svoj pravi talenat ali kroz saradnju pokazao se kao fantastičan timski igrač. Njegova radna etika je impresivna, ima odličnu reputaciju unutar tima i bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa njim. Naravno, voleli bi smo da smo ostvarili bolje rezultate u zajedničkom radu, ali to ne umanjuje činjenicu da će uvek biti deo porodice gran pri vozača Meklarena."

"Za sada, okrenuti smo ka preostalim trkama sezone i znam da će Stofel i Fernando dati sve od sebe pre nego što se zavesa spusti."

"Želimo Stofelu sve najbolje ma koji pravac izabrao u karijeri nakon odlaska, uvek će imati našu podršku. Objavićemo novu postavu u doglednom vremenu.", rekao je Zek Baraun, šef Meklarena.

"Zahvalan sam Meklarenu na ukazanom poverenju tokom poslednjih pet godina. Priključio sam se Meklarenu kao mlad vozač i brzo napredovao sve do vozača tima."

"Nismo uspeli da postignemo uspeh kome smo se nadali ali sam zaista uživao u prethodne dve sezone vozeći za Meklaren uz odlične odnose unutar tima."

"Vreme u Meklarenu bilo je odlično poglavlje u mojoj karijeri, zahvalan sam na prilici svima u timu. Namera mi je da do kraja sezone u poslednjih sedam trka dam sve od sebe, a potom ću i objaviti svoje dalje planove.", rekao je Vandorn.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0