U Renou zadovoljni sa osvojena 4 boda na VN Italije

Sajnc završio na 9. poziciji koja nosi 2 boda, ali će mu, zbog diskvalifikacije Grožana, biti upisano 8. mesto i 4 boda; Hilkenberg sa začelja uspeva da se probije do 13. mesta

Sajnc je startovao sa 7. pozicije, na supermekim gumama, a do kraja prvog kruga uspeva da se probije do 6. mesta. Na promenu guma odlazi u 39. krugu, kada prelazi na novi set mekih guma. Trku završava na 9. odnosno 8. poziciji, i beleži prve bodove nakon VN Mađarske.

“Možemo biti zadovoljni ovim vikendom. Dali smo svoj maksimum danas, uspeli da osvojimo 4 boda iako smo očekivali poteškoće na ovoj stazi, stoga zaista možemo da budemo srećni i zadovoljni. Uspeli smo da postignemo napredak u odnosu na Spa, i osećaj u bolidu je danas bio mnogo bolji. Sada se pripremamo za Singapur i nadamo da ćemo tamo biti više konkurentni”, izjavio je Sajnc.

Niko Hilkenberg startovao je sa poslednje, 20. pozicije, zbog kazne koju je dobio nakon VN Belgije. Trku počinje na mekim gumama, i već na kraju prvog kruga prelazi na supermeke, a drugo stajanje obaviće u 41. krugu kada prelazi na novi set mekih guma. Trku u Monci Niko završava na 13. poziciji.

“Uvek je teško kada krenete sa začelja kolone, ali mogu reći da sam zadovoljan današnjom trkom. Pokušali smo da dođemo do poena sa ranim stajanjem, ali se dugo ostajanje na mekim gumama na kraju ipak nije isplatilo jer su se posle 40 krugova gume istrošile. Na ovoj stazi je teško napredovati, tako da na kraju mogu da budem zadovoljan time što sam imao čistu trku i stigao do cilja. Zahvaljujući današnjoj trci u Singapur idemo sa mnogo više samopouzdanja”, izjavio je Hilkenberg.

Reno je na ovoj trci bio ozbiljno ugrožen od strane Hasa u generalnom plasmanu konstruktora. Da nije bilo diskvalifikacije za Grožana, Has bi preuzeo vođstvo u odnosu na Renoov tim, ali posle ovakve odluke sudija, Reno ipak zadržava svoju četvrtu poziciju u šampionatu.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0