Botas: Ferstapenova vožnja nije bila fer


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.09.2018.


Botas: Ferstapenova vožnja nije bila fer

©MercedesAMGF1

Botas je veći deo trke od 53 kruga proveo iza Maksa Ferstapena u borbi za treće mesto. Šanse su mu dodatno umanjene kada je dobio zahtev tima da ostane duže na stazi kako bi zadržao Kimija Raikonena, odnosno pomogao Hamiltonu u borbi za pobedu.

Botas je ipak nakon servisa sustigao Ferstapena i pokušao u dva navrata da ga prestigne. Drugi pokušaj zamalo je završen incidentom sa većim posledicama jer vozač Red Bula nije ostavio dovoljno prostora, pa je Botas morao van staze.

Ferstapen je dobio kaznu od 5 sekundi, što je značilo da će Botas završiti na poziciji 3 nakon karirane zastave, pošto ga je pratio do samog kraja trke.

"Pokušao sam sve kako bi se našao na podijumu. Moj prvi zadatak bio je da zadržim Raikonena ali na kraju sam završio na podijumu."

"Trka je bila veoma zahtevna, nekada i ne toliko fer koliko sam se nadao ali je on(Ferstapen) zaradio kaznu, a ja sam se našao na podijumu."

Ipak, osnovni zadatak Botasa bio je da zadrži Raikonena, odnosno pomogne Hamiltonu, što je i uradio, pomogavši tako klupskom kolegi da uveća vođstvo u šampionatu vozača.

"Kao tim ostvarili smo dobar rezultat. osvojili smo više bodova od Ferarija na njihovoj domaćoj trci. Očigledno, bili su brži u kvalifikacijama, ali ćemo to prihvatiti sa nadom da ćemo i u tom segmentu biti bolji u narednim trkama.", dodao je Botas.