Raikonen se izvinio zbog propuštene šanse za pobedu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.09.2018.


Raikonen se izvinio zbog propuštene šanse za pobedu

©FerrariF1

Navijači domaćeg Ferarija pohrlili su u Moncu nakon osvajanja pol pozicije odnosno drugog startnog mesta od strane Raikonena i Fetela, nadajući se da će konačno domaći tim trijumfovati po prvi put još od 2010. godine.

Ipak Fetelove šanse su propale već u prvom krugu dok se Raikonen borio sa Mercedesima sve do kraja trke. Ipak, u 45. krugu Hamilton je napao Raikonena i uspeo da ga obiđe, a osnovni razlog poraza su nešto lošije sačuvane gume i možda previše ran odlazak na servis.

"Vodio sam veliku borbu sa Hamiltonom. Pokušao sam sve ali na kraju je bilo nemoguće pobediti. Daleko je od idealnog ali to je ono što smo mogli da uradimo danas. Dali smo naš maksimum. Ipak, zauzeo sam drugo mesto, nastavićemo da se borimo."

Raikonen je priznao da je poraz pao malo teže jer su pred trku slovili za favorite.

"Siguran sam da smo imali brzinu ali su gume prerano degradirale. Leva zadnja guma potpuno je otišla. Teško je prihvatiti rezultat, sve smo pokušali uz podršku navijača."

"Hvala svima, izvinjavam se jer nisam pobedio. Biće još prilika.", rekao je Raikonen.

Raikonen je je bez pobede još od 2013-e godine kada je pobedio za Lotus, a ovo mu je bila najizglednija prilika za pobedu u ovoj sezoni.