Vitmarš uveren da inženjeri nisu napravili grešku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.02.2012.


Vitmarš uveren da inženjeri nisu napravili grešku

©

Nedavno testirani Mercedes W03 takođe ima stepenasti nos. Pedro de la Rosa je izjavio da će HRT slediti opšti trend tako da je Meklaren jedini tim koji je otišao u drugom pravcu razvoja.

Dizajneri timova zastupaju trend da prednji feo šasije bude visok koliko je to moguće da bi se obezbedio slobodan protok vazduha.

"Pitao sam naše tehničare da li je prvi izbor što smo uradili spušten nos i oni su me uveravali da ne brinem. Sa ovakvim dizajnom prednjeg dela obezbedili smo niži centar gravitacije, veću slobodu za manevar i izbor geometrije ogibljenja, a vozači su dobili udobnije mesto u kokpitu i veću vidljivost", rekao je Vitmarš.

Meklaren je još na prošlogodišnjem bolidu pošao drugim putem razvoja u odnosu na konkurente, a prelazak na stepenasti nos zahtevao bi još obimniju reviziju prošlogodišnje šasije.

"Novi boid dizajniran je na osnovi svog prethodnika. Za testiranje u Barseloni imaće novi aero paket, a na prvoj trci u Melburnu predstavićemo još novih delova. Ako neko očekuje radikalne inovacije, moram ga razočarati jer sadšnja pravila ne ostavljaju slobodu za takva rešenja".