Lorens Strol dao ponudu za Fors Indiju

Grupa investitora na čelu sa Lorensom Strolom je dala svoju ponudu, koja je prihvaćena, a zvanično formulisanje i potpisivanje ugovora se očekuje za dve do tri nedelje

Fors Indija je od VN Mađarske pod prinudnom upravom na zahtev Serhija Pereza koji je za to imao podršku Mercedesa i timskog sponzora BWT. Cilj je bio naći održivo rešenje za tim, a to rešenje se pojavilo u vidu ponude koju je dala grupa investitora na čelu sa Lorensom Strolom.

Strol, koji je svoju finansijsku podršku dao i Vilijamsu kroz angažovanje Lensa Strola, već neko vreme se povezuje sa Fors Indijom kao potencijalni kupac tima, a sada je i zvanično potvrđeno da je do dogovora po tom pitanju došlo.

Promena vlasništva nad timom bi morala da bude kompletna  kako bi tim nastavio da neopmetano funkcioniše i dobije od svojih dobavljača nove verzije delova, to je od presudne važnosti za ovu sezonu i borbu tima za što bolju poziciju u šampionatu konstruktora.

Fors Indija je trenutno na šestom konstruktorskom mestu sa sedam poena zaostatka za petoplasiranim Hasom.

Pošto je ponuda prihvaćena uprava će sada raditi na detaljima i sastavljanju konačnog ugovora. Očekuje se da to bude gotovo za dve do tri nedelje.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0