Neočekivana vest: Rikardo prelazi u Reno

Pošto je juče potvrđeno da Rikardo napušta Red Bul bilo je dosta nagađanja oko toga gre će Australijanac preći; danas je iz Renoa potvrđeno da će biti Hilkenbergov timski kolega

Iz Renoa stiže prilično neočekivana vest – sledeće sezone u njihov tim dolazi Danijel Rikardo.

Ranije ove nedelje se govorilo da su Rikardo i Red Bul pred potpisivanjem novog ugovora i očekivala se zvanična potvrda, međutim juče je obznanjeno da Australijanac na kraju ove godine napušta Red Bul. Bilo je dosta nagađanja, a sada imamo potvrdu da će njegov novi tim biti Reno, sa kojima, uzgred, Red Bul okončava saradnju na kraju ove sezone i prelazi na Hondine motore.

„Ovo je verovatno bila jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri.“, izjavio je Rikardo. „Ali smatram da je vreme da počnem iz početka sa novim izazovima. Shvatio sam da je mnogo posla pred Renoom kako bi postigli svoj cilj da se takmiče na najvišem nivou, ali ja sam impresioniran njihovim napretkom za ove dve godine, i znam da kada je god Reno bio u ovom sportu, na kraju je pobeđivao. Nadam se da ću biti u mogućnosti da im pomognem na tom putu i dam svoj doprinos na stazi i van nje.“

Ova odluka je iznenađujuća i zbog zabrinutosti koju je Rikardo izrazio početkom sezone po pitanju situacije sa Renoovim motorima, brinula ga je nemogućnost da francuski proizvođač parira Ferariju i Mercedesu. Ipak, sada očigledno smatra da je to bolja opcija nego Red Bul – Honda.

Ovo je za Reno jako značajan potez. Tim je bio u pregovorima sa Estebanom Okonom kao i sa trenutnim vozačem Karlosom Sajncom. Da li će Sajnc sada dobiti mesto u Red Bulu ili se možda vratiti u Toro Roso, ostaje da se vidi.

„Sklapanje ugovora sa Danijelom podvlači našu odlučnost da ubrzamo progres kako bismo se probili na vrh. To takođe potvrđuje da je posao koji smo uradili za ove dve i po sezone prepoznat kao nešto dobro. Danijelov nesumnjivi talenat i harizma su ogroman bonus za tim. Moraćemo da opravdamo njegovo poverenje u nas tako što ćemo mu obezbediti najbolji mogući bolid. Uz mnogo ponosa, ali i odmerenosti mu želimo dobrodošlicu u naš rastući tim.“, rekao je šef Renoa Siril Abitboul.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0