Teška trka za Reno u Mađarskoj

Sajnc deveti, a Niko bez bodova na VN Mađarske. Reno ipak ostaje četvrti u šampionatu pred odlazak na letnju pauzu

Karlos Sajnc startovao je sa odličnog petog mesta, i imao je dobar start, ali na ulasku u prvu krivinu gubi par pozicija. Imao je jedno stajanje u 25. krugu kada sa mekih guma prelazi na srednje tvrde. Iako je trku završio u bodovima, Španac nije bio preterano zadovoljan.

“Trka je bila frustrirajuća. Imali smo dobar start, ali sam izgubio nekoliko pozicija u krivini jedan. U mirnijem delu trke mogao sam da nadoknadim tempo i postignem neke brze krugove, sve do odlaska u boks. Nakon stajanja smo, međutim, imali problem sa gužvom na stazi, izgubili smo dosta vremena, zbog čega su oba Meklarena nakon stajanja mogla da izađu ispred nas. Još uvek moramo da otkrijemo šta se zapravo dogodilo, ali svakako je sigurno da smo mogli biti bolji”, izjavio je Sajnc nakon trke u Mađarskoj.

Niko Hilkenberg startovao je trku sa 13. pozicije, ali je imao odličan start i već do kraja prvog kruga uspeva da se probije do 10. mesta. Trku ipak završava van bodova, na 12. poziciji. U njegovom slučaju tim se opredelio za strategiju sa dva stajanja. Prvo stajanje bilo je u 23. krugu kada sa mekih prelazi na srednje tvrde gume, a drugo stajanje, kada prelazi na ultra meke, bilo je u 50. krugu, što je bilo suviše kasno da se Nemac probije napred i nadoknadi pozicije.

“Nismo imali dobar tempo danas, balans je bio loš, i nismo bili dovoljno brzi. Prošli vikend je bio dobar, sada nismo imali tako dobar vikend, ali to je trkanje. Sve je teže kada nemate tempo, a ja sam sve vreme bio usred gužve na stazi, što je stvari činilo još težim. Mislili smo da nam ova staza odgovara, tako da tek moramo da otkrijemo šta se zapravo desilo sa bolidom ovog vikenda. Ove nedelje nam predstoje testiranja, a nakon toga odmor koji je zaslužio ceo tim”, izjavio je Hilkenberg.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0