Red Bulovi problemi sa motorom ovog puta koštali Maksa trke

Dok je Rikardo mogao da odahne što su ga problemi sa motorom konačno zaobišli, Ferstapen je svoju trku za VN Mađarske završio nakon šest krugova

U poslednje vreme Red Bul nikako da sastavi dobar trkački vikend, problemi sa motorom ih uporno prate i nisu ih zaobišli ni na VN Mađarske. Danijel Rikardo je svakako zadovoljan što ga je loša sreća konačno zaobišla, ali zato Maks Ferstapen nije mogao da završi trku koju je odlično započeo.

„Nije išlo po planu. Osećao sam se dobro u bolidu i imao jak start, ali je onda posle šest krugova moja trka bila gotova.“, izjavio je Maks. „Ovo je zaista frustrirajuće posle svog uloženog napora i obećavajuće pozicije. Pošto sam u bolidu imao dobar osećaj mislim da smo mogli da imamo dobru borbu sa vodećima, šteta što smo to propustili i izgubili dragocene bodove. To je šteta ne samo za mene, već i za fanove koji su doputovali dovde da bi me podržali. Nije im bilo zabavno da me gledaju kako odustajem posle šest krugova.“

Fanovi Maksa Ferstapena su inače bili mnogobrojni i na prethodnim trkama, i ako je za utehu, dali su vozači Red Bula glasnu podršku prilikom odustajanja.

„Ne znam da li će ovo imati za posledicu neku kaznu za sledeću trku, analiziraćemo problem i prodiskutovati o tome kako da se na najbolji način vratimo jači posle letnje pauze. Baš i nemam osećaj da sada idem na odmor pošto prvi deo sezone nismo završili onako kako bismo želeli. Voleo bih da se ponovo trkam i postižem dobre rezultate, ali nažalost, ne mogu.“, dodao je Ferstapen.

Danijel Rikardo, za razliku od timskog kolege, nije imao najbolji start trke za VN Mađarske. Nakon kontakta sa Eriksonom našao se na šesnaestoj poziciji, ali je nizom preticanja uspeo da se probije do pete gde bi i ostao da Botasova trka nije iznenada krenula naopako. Iako je pri obilaženju došlo do kontakta, vozač Red Bula je uspeo da se na kraju nađe nadomak podiijuma.

„Imali smo dobar bolid i mogao sam da sa njim dođem sa šesnaeste pozicije gde sam bio u prvom krugu – na četvrtu, tako da je na kraju rezultat ispao dobar za nas. Start je bio prilično haotičan i dobio sam udarac u prednju levu gumu što je prouzrokovalo neočekivane vibracije i tako sam izgubio nekoliko pozicija. Onda je Okon otišao prilično duboko u krivinu 6, isekao šikanu i ostao ispred mene tokom dva kruga. To je bilo iritirajuće, naročito jer je to bio početak trke kada su svi jako blizu, lako se gubi tlo pod nogama. Ali nakon toga, sa tempom koji sam imao, mogao sam da nastavim kako treba i izvedem neka preticanja, i zabavljao sam se probijajući se napred pre incidenta sa Valterijem u prvoj krivini. Znao sam da mu je bolid oštećen, tako da sam smatrao da bi trebalo da bude relativno lako preteći ga, ali on je očigledno ušao preduboko u krivinu a onda skrenuo. Nisam mogao da vidim njegov bolid jer je bio u „mrtvom uglu“ tako da sam ostavio prostora, ali onda sam osetio udarac. Na sreću, nisam se okrenuo. I mislio sam da će verovatno dobiti kaznu, ali zaista sam želeo da ga preteknem na stazi, što sam, na sreću, mogao u poslednjem krugu. Srećan sam što sam završio trku i osvojio dosta bodova, što sam imao osaćej da sam dao svoj maksimum.“, izjavio je Rikardo.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0