Vilnev: Vilijams je mrtav tim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.07.2018.


Vilnev: Vilijams je mrtav tim

©WilliamsF1

Primena nove filozofije pri gradji bolida, kao i "novi" radikalniji pristup aerodinamici, ostavili su Vilijams iza svojih konkurenata uz velike probleme koje izgleda ne mogu da reše brzo, a to im je baš potrebno. Tim je zabeležio samo 4 boda na 10 trka, zahvaljujući plasmanu Lensa Strola u Azerbejdžanu na poziciju 8, dok Sergej Sirotkin ostaje jedini vozač koji nije zabeležio bodove u ovogodišnjem šampionatu.

Vilijams je još pre početka šampionata naišao na osude da je prodao vozačka mesta vozačima sa dosta novca ali malo talenta i iskustva, dok su isti vozači javno izneli osude na račun bolida FW41.

Upitan da li vidi izlaz za Vilijams iz nastale situacije Vilnev je izjavi:"Ne, tim je mrtav."

"Ne vidim ništa pozitivno...jednostavno nema menadžmenta."

Žak Vilnev je označio Frenka Vilijamsa kao jednog od najvećih krivaca za propast tima, odnosno njegovu odluku da tim prepusti ćerki Kler umesto bratu Džonatanu, koji takođe ima iskustvo u sportu.

"Postojala je alternativa pre svega ovoga, ali je Frenk izabrao Kler umesto Džonatana. Velika greška kada pogledate gde se tim sada nalazi. Kada se ovakva stvar dogodi timu kao što je Vilijams prvo morate pogledati na vrh piramide, riba počinje da smrdi od glave."

"Potpuno su slepi kada treba da sagledaju gde je tim na tabeli i kako uopšte stoji. Moraju priznati da su zabrljali, jednostavno ne vidim kako će tim napred i kako može da izađe iz ovoga.", rekao je Vilnev.